Пт, 2024-04-19, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
Лікарів на Сумщині змушують вступати до Партії регіонів
Інші останні Новини з регіонів України
У місті Ромни Сумської області 122 працівники лікарні вступили до лав Партії регіонів, причому один із них стверджує, що вступ був примусовим. Про це повідомила прес-секретар громадянської мережі "Опора" в Сумській області Ірина Стегній.

За її словами, як дізнався активіст мережі в одного з працівників Роменської центральної лікарні, медичних працівників не питали згоди на вступ до партії, інформує сайт мережі.

"Нещодавно працівника запросили до кабінету головного лікаря, не пояснивши навіщо. У кабінеті головний лікар Валентина Гунькова дала заяву зі словами: "Ось заповніть це, всі подробиці вам розкажуть співробітники". Дана пропозиція звучала скоріше як наказ, ніж як пропозиція", - сказала Стегній.

"Потім колеги розповіли, що це заява про вступ до Партії регіонів і, крім заяви, потрібно зробити 2 фото у конкретного фотографа (12 гривень) та здати по 14 гривень невідомо на які потреби", - додала вона.

Представник "Опори" також повідомила, що через декілька днів після цього головний лікар наказала всім медпрацівникам зібратися в актовій залі обов'язково у робочому одязі.

Відбулися збори, на яких мер міста, глава місцевого осередку Партії регіонів Микола Калашник вручив членські квитки працівникам, зазначивши, що для них відбулася урочиста подія і партія їм вдячна за такий колективний вступ.

Також лікарям розповіли, що гендиректор ТОВ "Роменський завод продтоварів" та ймовірний кандидат у народні депутати по цьому округу від Партії регіонів Олександр Саєнко багато робить для міста і лікарні зокрема, так, найближчим часом за його участі заплановано придбання нового обладнання для лікарні.

Після зборів стало відомо,що щомісяця нові члени партії зобов'язані сплачувати членські внески у розмірі 3 гривні.

Працівник лікарні повідомив "Опорі", що лікарі бояться втратити роботу, тому й погодилися вступити до лав Партії регіонів.

Стегній звернулася по коментар до представників лікарні й місцевого осередку партії.

До головного лікаря Валентини Гунькової додзвонитися не вдалося - у приймальні постійно відповідали, що її немає на місці. Зрештою до слухавки підійшла заступник лікаря по медичній частині Лариса Жидкова, яка досить емоційно запевнила, що в лікарні на цих людей не тиснули: "Дорослі люди пишуть своєю рукою заяву".

"Вони ж своєю рукою пишуть - не моєю, не Валентини Василівни. Я особисто не в Партії регіонів. Так про що тут говорить? Інша тисяча теж не в Партії регіонів (в лікарні, за її словами, працює 1047 осіб). Хто хотів - той вступав, хто не хотів - не вступав", - цитує Жидкову Стегній.

"Опора" вбачає в цій ситуації ознаки використання інституційного адміністративного ресурсу, що є порушенням демократичних процедур проведення виборів.

В 2010 році губернатор Харківщини Михайло Добкін не відкидав того, що в області мають місце випадки, коли вчителів - під загрозою звільнення - змушують вступати до Партії регіонів. Випадки тиску на освітян Добкін пояснив кадровою проблемою в Партії регіонів і бажанням окремих партійців вислужитися перед партійним керівництвом.

В квітні 2011 року повідомлялося, що студентів Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди примушують вступати в Партію регіонів.

А топ-менеджери компаній Ріната Ахметова ввели категоричну заборону на будь-яку політичну діяльність на підприємствах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1042 | Додав: adminA | Теги: Партії регіонів, Сумщині лікарів, вступати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]