Ср, 2024-04-24, 03:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:10
Місяць на легалізацію отримають українські заробітчани в Італії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В Італії з 15 вересня до 15 жовтня відбудеться місячник із легалізації нелегальних трудових мігрантів, повідомляє "Українська газета в Італії" з посиланням на відповідну постанову Ради міністрів Італії від 6 липня.

"Італійський уряд дає можливість підприємствам і сім'ям легалізувати нелегальних мігрантів і узаконити робочі відносини з працівниками, зайнятими без укладення робочого контракту, а "невидимим" мігрантам дає можливість отримати дозвіл на проживання", - зазначає видання.

"Така акція передує введенню жорсткіших санкцій за використання праці нелегалів, а також продиктована бажанням уряду наповнити державну казну в період економічної кризи", - наголошує газета.

Заяви на легалізацію подаватимуться із середини вересня до середини жовтня поточного року, роботодавці мають сплатити одноразовий внесок в 1 тисячу євро, податки і соціальні внески. Працівники мають бути зайняті на повний робочий день, домашні працівники мають бути зайняті щонайменше 20 годин на тиждень. Крім того, іноземні працівники мають пред'явити будь-які документи, що підтверджують їх присутність в Італії з 31 грудня 2011 року.

Не мають права на легалізацію мігранти, які вважаються небезпечними, а також мігранти, депортовані через порушення громадського порядку або національної безпеки, засуджені.

Крім того, не зможуть скористатися правом легалізувати своїх працівників громадяни Італії, які упродовж останніх п’яти років були засуджені за сприяння нелегальній міграції, торгівлі людьми та експлуатації, проституції неповнолітніх.

Нагадаємо, що у 2009 році було офіційно зареєстровано 174 тисячі вихідців з України, з них 80% – жінки. Вони допомагають італійцям доглядати дітей, літніх і хворих людей. Така робота завжди є, незважаючи на кризу, й фахівці зазначають, що нестабільність економічної ситуації менше вплинула на перспективи працевлаштуватися для жінок-заробітчанок.

На початку року повідомлялося, що в Італії 350 тисяч іммігрантів, які втратили роботу, можуть зіткнутися з ризиком депортації.

20 червня посол Італії в Україну Фабріціо Романо спростував думку про те, що українці, які працюють в Італії, посилюють економічну кризу, бо займають робочі місця.

"Офіційно в Італії живе близько 200 тисяч українців, не рахуючи туристів. Я повинен сказати, що до українців в Італії дуже позитивне ставлення. Я знаю, що це дуже працьовита і мирна громада Італії, і було б дуже добре, щоб так і було в майбутньому. І, звичайно ж, без українців нам важче буде жити. Італійці вже звикли до того, що поруч завжди є українці".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1324 | Додав: admin | Теги: заробітчани, легалізація, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]