Пт, 2024-03-29, 11:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:08
Мітинги в Україні тривають: в Києві стоятимуть до останнього
Інші останні Політичні новини
Учасники акції на захист української мови біля Українського дому не підтримують заяви опозиції про перемогу, і обіцяють залишатися тут до скасування прийнятого парламентом мовного закону.

Наразі біля Українського дому перебувають понад 50 осіб, п'ять із яких проводять голодування на знак протесту проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики". Зазначимо, що протестувальники представляють різні політсили, але одностайно вимагають скасування закону.

Як повідомлялося сьогодні, 7 липня, громадські активісти зібралися на акцію протесту на захист української мови під Українським домом в Києві не заради опозиції, а тому, що результати акції відносні і не задовольняють людей. Крім того, Ющенко прийшов до Українського дому і поставив підпис за скасування закону про мови.

У п'ятницю, 6 липня, народний депутат Юрій Гримчак (фракція НУ-НС) підтвердив журналістам, що акція проти мовного закону біля Українського дому, яка розпочалася 3 липня відразу після голосування щодо цього закону, завершується. "Акція завершується", - сказав він.

Президент Віктор Янукович доручив Кабміну розглянути поправки до закону про мовну політику для того, щоб, підготувати зміни до вже прийнятого закону. Про це повідомив депутат від Партії регіонів, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

ЗМІ: У Сєвєродонецьку звільняють з роботи за відмову підписатися на підтримку російської мови

Заступника голови Рубіжанської організації афганців "Ніхто крім нас" в Луганській області 48-річного Юрія Моспанюка звільнили з роботи. Він відмовився підписувати "відозву на підтримку російської, як другої державної".

Як пише Gazeta.ua, до недавнього часу він стажувався в охороні спілки "Престо-Євровікна" в місті Сєвєродонецьк.

"Я сидів у приміщенні охорони фірми, туди зайшов заступник генерального директора Володимир Полікарпов, - розповідає Моспанюк. - Дав бланк з "відозвою на підтримку російської мови " і каже: "Став прізвище та автограф". Я перечитав і кажу: "А це обов'язково?" Він каже: "А ти проти?" Я відповідаю: "Якщо чесно, то - проти. Державна мова має бути одна".

Після цього через двадцять хвилин, приходить начальник охорони Іван Шевченко і каже: "Вибач, ти розлютив начальника, бо не підписав "відозву", той сказав, щоб через тиждень тебе звільнили". Я не здивувався, обидва керівники фірми "Престо" - і пан Полікарпов і Володимир Єрмоленко - є членами Партії регіонів. Вони це не приховують. А пан Єрмоленко навіть депутат райради від ПР".

На питання журналіста, чи буде Моспанюк оскаржити рішення в суді, він сказав, що не буде, за ситуацію не переживає, бо вважає, що заради переконання можна йти на якісь жертви.

Видання звернулося до гендиректора кампанії Володимиру Полікарпову з проханням прокоментувати ситуацію. Той підтвердив, що оскільки у них на роботі є первинна організація Партії регіонів, то вони пропонують працівникам підписати "відозву". Але хто не хоче, зазначив гендиректор, той може відмовитися. На питання, чому тоді звільнили Моспанюка, Полікарпов сказав, що той на випробувальному терміні, тому час покаже, чи буде він працювати, і, можливо, буде.

Через півгодини після дзвінка гендиректору "Престо" Моспанюка безпосередні керівники вже зняли зі зміни, відправили додому і повідомили, що його немає ні в одному списку, він ніде допрацьовувати не буде, і чи буде зарплата невідомо.

У Сімферополі пройшли мітинги прихильників і противників мовного закону

У Сімферополі біля будівлі Верховної Ради Криму і представництва президента в Криму відбулися акції на підтримку і проти закону Про основи державної мовної політики, прийнятого в Верховною Радою 3 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

Мітинг, на якому присутні вимагали підписати закон, була організована кримською організацією Партією регіонів. У ній взяли участь близько 200 осіб. У руках люди тримали партійні прапори і плакати "Хочу читати Пушкіна російською мовою!", "Литвин - зрадник народу".

Варто зазначити, що після цього учасники пройшли від Верховної Ради Криму до будівлі представництва президента в Криму з метою передати звернення до президента з проханням якомога швидше підписати закон про мови.

У той же час, біля представництва президента в Криму проводилася ще одна акція "За єдність України", організована громадською організацією Кримський центр ділового співробітництва "Український дім Сімферополя". Мітингувальники вимагали від спікера Верховної Ради Володимира Литвина і Януковича не підписувати закон про мови.

У руках противники закону тримали численні державні прапори та плакати "Янукович, будь президентом України, а не намісником Москви!"

Крім того, поруч із цією акцією близько 20 осіб, що назвалися кримськими партизанами, спробували перешкодити проведенню заходу. Вони кричали "Ганьба!", а також тримали плакати: "Банду - геть!" і "Гламурна опозиціє, поверни народу награбовані гроші!", а потім кидали в учасників акції яйця.

Як повідомлялося сьогодні, 7 липня, колишній президент України Віктор Ющенко прийшов до Українського дому, де триває акція на захист української мови, і поставив свій підпис за скасування мовного закону.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1133 | Додав: adminA | Теги: мітинги, Україні тривають, до останнього | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]