Пт, 2024-04-19, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:27
На Півдні України та в Криму горять ліси
Інші останні Новини з регіонів України
В понеділок тривала ліквідація окремих вогнищ лісової пожежі в Голопристанському районі Херсонської обл. на території Гладковського лісництва.

Як повідомляє прес-служба МінНС у вівторок, організовано цілодобове спостереження і полив окремих місць лісового настилу.

До гасіння пожежі залучені 229 людей і 66 одиниць техніки.

На місці події працює оперативна група Територіального управління МінНС в Херсонській області.

Пожежа виникла в неділю на території Гладковского лісництва ГП "Голопристанське ЛМГ". З 100 га лісів, охоплених пожежею, 33 га лісу було охоплено верховою пожежею.

Під час гасіння постраждали два співробітники МінНС і троє працівників лісгоспу, яких рятувальники вивели з вогню. Потерпілі з опіками різних ступенів тяжкості були госпіталізовані.

Нагадаємо, не пізніше як у червні не могли загасити три дні пожежу в Ялтинському гірничо-лісовому природному заповіднику, площа займання тоді збільшилася до 8 га.

Раніше директор Департаменту цивільного захисту МНС України Василь Квашук зазначив, що кількість пожеж в Українi зросла у 1,5 раза. Причини - висока температура та людська недбалість.

Під Ялтою горить уже 4,5 га лісу

Площа загорання лісової підстилки поблизу Ялти в районі гори "Лопата" (квартал Гурзуфського лісництва) збільшилася до 4,5 га. Про це повідомляє прес-служба МНС.

Гасіння пожежі ускладнюється важкодоступною, гірською, скелистою місцевістю (схил 60-70 градусів) та поривами вітру. До гасіння пожежі залучені 478 осіб.

Серед залученої техніки - літак Ан-32П та гелікоптер Мі-8 МНС з водозливними пристроями. Як повідомляв УНІАН, площа пожежі в Ялтинському заповіднику вчора ввечері становила 2 гектари, вітер в цьому районі досягав 40 метрів за секунду.

Українцям заборонили ходити до лісу

Кабінет Міністрів тимчасово заборонив візити населення до лісових масивів, лісопосадок і інших подібних об'єктів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на 14-му з'їзді Партії регіонів.

За його словами, рішення ухвалено у зв'язку з високим рівнем небезпеки пожеж. "

У найближчі 10 днів за прогнозом Гідрометцентру складається пожежонебезпечна ситуація. Уряд прийняв рішення закрити для відвідин лісові масиви, лісопосадки і так далі. Необхідні вказівки дані органам внутрішніх справ, Міністерству надзвичайних ситуацій, Державній службі лісового господарства", - заявив Азаров.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: Півдні України, Криму горять ліси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]