Чт, 2024-04-25, 19:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:41
На значнішому скороченні держвитрат наполягає міністр фінансів Греції
Інші останні Новини світу
Міністр фінансів Греції Янніс Стурнарас закликав колег по кабінету поглибити і прискорити реалізацію заходів скорочення держвитрат, закладених до бюджету 2012 року, перш ніж почнуться переговори з іноземними кредиторами про нові середньострокові реформи, необхідні Греції, щоб залишитися в єврозоні, передає "Інтерфакс-Україна".

Як пише Financial Times, Стурнарас дав міністрам на роздум тиждень, за підсумками якого вони повинні представити нові програми скорочення витрат, включаючи зниження витрат на оборону і подальше урізування фінансування охорони здоров'я і місцевих органів влади.

За словами представника грецького Мінфіну, якщо необхідної економії буде досягнуто, уряд зможе відмовитися від зниження зарплат військових, суддів, наукових співробітників і духовенства ще на 12%, проти якого виступають більшість грецьких політиків.

"Якщо ми зможемо запропонувати альтернативні джерела фінансування бюджету, вони можуть бути прийняті "трійкою"(Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд)", - сказав чиновник FT.

Через дві кампанії з парламентських виборів поспіль Греції належить знайти джерела для компенсації 3 млрд дол, або близько 1,5% ВВП.

Представники "трійки" відвідають Афіни з черговим візитом 24 липня. Спроби грецької влади знайти додаткові кошти до цього часу лише підкреслюють плачевний стан економіки країни, ВВП якої, як очікується, скоротиться цього року вже на 6,9%, а не на 4,5-4,7%, як передбачалося раніше, зазначає FT.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: скороченні, міністр фінансів Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]