Пт, 2024-04-26, 08:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Нардепи не пустили Тимошенко до суду
Інші останні Політичні новини

Дії народних депутатів від БЮТ щодо блокування входів між 8-м і 9-м поверхами харківської лікарні Укрзалізниці є провокацією. Про це заявив начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін, повідомляє УНІАН.

"Депутати пішли на необґрунтовану провокацію", - сказав він.

Первушкін зазначив, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко не будуть примусово доставляти в суд.

"Згідно з рішенням суду і написаною особисто Тимошенко заявою про відмову за станом здоров'я брати участь у завтрашньому судовому засіданні, ніхто не має права застосувати до неї примусовий привід, тим більше, враховуючи той факт, що людина перебуває на стаціонарному лікуванні", - підкреслив начальник колонії.

Нагадаємо, що лікарі берлінської клініки "Шаріте" не рекомендують екс-прем'єру Юлії Тимошенко брати участь у засіданні Київського райсуду у справі ЄЕСУ сьогодні. Зазначимо, що вчора представник берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс заявив, що стан здоров'я екс-прем'єра Тимошенко вдалося стабілізувати.

"Ми спостерігаємо деяке стабільне поліпшення. Але ми лікуємо Тимошенко тільки протягом 6 тижнів після закінчення голодування. Її самопочуття залежить від низки факторів. Поліпшення спостерігається, але будемо дивитися, як буде хвороба проходити далі", - сказав Хармс журналістам у понеділок біля ЦКБ №5, де проходить лікування екс-прем'єр.

Натомість захисник Тимошенко Власенко стверджує, що стан здоров'я його підзахисної останнім часом погіршився.

Депутати від БЮТ цілу ніч стерегли Тимошенко

Депутати від БЮТ провели всю ніч у харківській лікарні, де перебуває екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як пише у своєму Fаcebook "бютівець" Віктор Уколов, на дев'ятому поверсі, де лікується Тимошенко, чекає пів-фракції.

"Причина - хвору жінку, на виконання політичного замовлення влади, хочуть потягнути до суду. При цьому навіть судмедекспертиза ще не закінчена, хоч і вона виглядає абсурдною. Вони поспішають з другою справою, бо перша розвалиться у Європейському суд", - додав він.

"7.35 ранку 10 липня. Вадим Петренко і Сергій Сас продовжують всенощний шаховий турнір, я так розумію, що зі змінним успіхом. Поруч чути чийсь богатирський храп, гудять ліфти, лікарня потроху прокидається... Я не знаю, чи буду у 7-му скликанні Ради, але теперішнє 6-те скликання є унікальним - ще ніколи члени парламенту так часто не змінювали затишні кабінети на мітинги та акції непокори. Це досвід на все життя", - написав Уколов.

Пізніше суд переніс засідання у справі Тимошенко на 23 липня. Таке рішення ухвалив головуючий у справі у зв'язку з неможливістю проводити суд без Юлії Тимошенко.

Біля будівлі суду в Харкові зібралися прихильники Леді Ю

Перед будівлею обласного Апеляційного суду в Харкові, де о 10.00 Київський районний суд почне засідання у справі щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо зловживань корпорації ЄЕСУ, збираються прихильники і противники екс-прем'єра, передає "Інтерфакс-Україна".

Традиційно місце безпосередньо перед будівлею суду зайняли противники екс-прем'єра. Вони тримають в руках державні прапори і прапори з перекресленою емблемою БЮТ і портретом екс-прем'єра, а також "веселого Роджера" з косою.

Також у противників екс-прем'єра є прапори з портретом доктора Хармса (Лутц Хармс - особистий лікар Тимошенко від німецької клініки "Шаріте"), на якому німецькою та українською мовами написано "Будь-яка примха за ваші гроші". На інших прапорах і футболках з його портретом написано "Немає грошей - немає хвороби".

Прихильники екс-прем'єра збираються з протилежного боку площі. Поки що серед них переважають прихильники "Батьківщини".

Держвиконавці в машині зі звукопідсилення зачитують постанову суду про заборону на проведення акції.

Міліція ніяких дій з розгону присутніх не робить. За даними правоохоронців, на даний момент на площі перебуває близько 3 тис людей.

Згодом виникла бійка між прихильниками Тимошенко та молодими людьми в помаранчевих жилетах працівників комунальних служб.

Всього в бійці брало участь до двох десятків людей.

Міліція намагається їх розбороняти. Водночас присутні прихильники Тимошенко скандують: "Банду геть!"

За попередніми даними, бійка виникла, коли прихильники екс-прем'єра спробували розгорнути плакат на її підтримку і встановити сцену для виступів - люди в жовтих жилетах їм перешкодили.

На суд Тимошенко приїхали спостерігачі з Європарламенту

Спостерігач від Європарламенту - екс-президент ЄП Пет Кокс - прибув до Харківського апеляційного суду, де у вівторок Київський райсуд Харкова продовжить засідання у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Разом з Коксом прибула група депутатів Європарламенту.

Крім того, в залі присутні народні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина", всі вони одягнені в білі і чорні футболки з написами "Юлі - волю!", "Батьківщина - понад усе!".

У залі також присутні прихильники екс-прем'єра і журналісти.

Українські лікарі не можуть зрозуміти, чому їхні німецькі колеги ще не вилікували Тимошенко

Максимальний термін реабілітації пацієнтів із проблемами хребта, як у екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, становить 21 день. На цьому наголошує директор харківського Інституту патології хребта та суглобів ім. Ситенка Микола Корж.

"З точки зору медицини, у випадку з Тимошенко ми маємо справу зі звичайними проблемами, якими, грубо кажучи, може "похвалитися" кожен другий житель нашої країни", - зазначив він.

"Ми, лікарі, маємо справу з такими речами щодня і, як показує не лише практика українських медиків, а й світова, якщо не було оперативного втручання, то термін реабілітації становить до 21 дня", - розповів він.

Корж наголосив: "Сьогодні ж ми говоримо про два місяці реабілітаційних процедур... Ви лише замисліться про цей термін. А від німецьких колег чуємо у відповідь лише політичне лобіювання інтересів пацієнтки. За цей період проведено понад 400 реабілітаційних процедур, якими, за великим рахунком, можна було поставити на ноги мінімум 10 пацієнтів зі схожими проблемами".

Директор інституту запевнив: "Ми виступаємо за професійний діалог із німецькими колегами і не більше". Він також додав, що на місці німецьких медиків замислився б про свою репутацію, а не продовжував би грати в політику.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1001 | Додав: nowyny | Теги: тимошенко, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]