Пт, 2024-04-26, 01:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Нелегальний тунель на українсько-словацькому кордоні
Інші останні Кримінальні новини
Усе нагадує гостросюжетну стрічку про наркобізнес на мексикансько-американському кордоні: контрабандисти прокопали тунель і успішно переправляють через нього товар та людей. Однак тут ідеться не про фільм, і не про Мексику, а про реальність на українсько-словацькому кордоні. А ось українці отримали можливість дізнатися все про дискотеки Луцька за допомогою сайту tutvse.com.ua.
Як повідомило в четвер, 19 липня, німецьке інформаційне агентство dpa, словацькій поліції вдалося розкрити в районі Ужгорода таємний підземний хід, який сполучав обидві сторони кордону. 

За словами міністра внутрішніх справ Словаччини Роберта Калінака, на виході з тунелю на словацькому боці правоохоронці конфіскували понад 13 тисяч коробок з сигаретами, уже затримано дві особи. Оскільки слідство триває, подальших подробиць поки не розголошується. Міністр лише повідомив, що підземний хід функціонував «щонайменше рік» і за цей час державна скарбниця Словаччини не дорахувалася близько 50 мільйонів євро податків на тютюнові вироби.

Професійність злодіїв вражає

Злодії, до речі, діяли вкрай професійно. Нелегально проритий підземний хід відповідав усім критеріям гірничої техніки, повідомили правоохоронці. Довжина тунелю становить 700 метрів, він проходить на глибині шести-семи метрів під землею. Товар контрабандистам не доводилося переносити вручну. Для цього вони оснастили тунель колією і невеличкою вагонеткою. Обидва виходи тунелю перебували на огороджених територіях, замаскованих під фірми.

Міністр внутрішніх справ Калінак наголосив на особливій важливості розкриття цього злочину. «Йдеться не лише про несплачені податки, але також про те, що наступного року від нас чекатимуть на звіт про охорону зовнішнього кордону шенгенської зони. І нам вкрай важливо продемонструвати, що ми можемо надійно захищати кордони ЄС», - заявив міністр.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1504 | Додав: adminA | Теги: нелегальний тунель, українсько-словацькому кордоні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]