Чт, 2024-04-25, 01:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Опозиція оприлюднила передвиборчу програму
Інші останні Політичні новини
Керівник центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов заявляє, що після перемоги на парламентських виборах і формування коаліції у Верховній Раді нинішня опозиція має намір скасувати низку законів.

"Наша першочергова задача в новому парламенті - якнайшвидше полегшити становище простих людей, доведених нинішнім режимом до повного зубожіння ... Наприклад, ми скасуємо нинішню антинародну пенсійну реформу, відновивши при цьому раніше існуючі пенсійні вік і стаж для жінок. Негайно здійснимо перерахунок пенсій, які виростуть в середньому на 334 грн. Встановимо єдиний принцип нарахування пенсій - 65% середньомісячної зарплати. Ніяких "спецпенсій" не буде", - розповів він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Турчинов відзначив: "Ми невідкладно збільшимо мінімальну заробітну плату до 2400 грн - рівня оновленого прожиткового мінімуму. Запропонуємо законопроект, який вдвічі зменшує витрати на утримання органів влади, їм же скасуємо пільги чиновникам".

Представник опозиції також розповів, що опозиція розробила законопроект, який "створить зовсім іншу податкову систему в країні".

"Він (закон - ред.) зменшить кількість податків до семи, створить нормальний інвестиційний клімат. А податкову міліцію, як уособлення "азаровщини", ми взагалі ліквідуємо", - зазначив Турчинов.

Керівник центрального виборчого штабу також акцентував увагу, що Об'єднана опозиція ставить перед собою завдання демонструвати суспільству нову якість політики.

"Це підзвітність і відповідальність. Саме в рамках такого підходу ми винесли нашу програму на всенародне обговорення, відкрили і списки кандидатів. У Києві проведено 13 "круглих столів", де ми з фахівцями та експертами обговорили різні розділи програми, в областях і районах таких заходів пройшло близько сотні, отримані тисячі пропозицій щодо вдосконалення програми. Тому ми зараз можемо цілком відповідально говорити: програма, з якою Об'єднана опозиція "Батьківщина" йде на вибори, - це справжня народна програма дій, спрямована на усунення нинішнього режиму від влади і побудова нормальної цивілізованої держави", - підкреслив Турчинов.

Відзначимо, що в серпні 2011 року заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова a href="/finance/20aug2011/sounds_as_preelectionalprogram.html">розповіла про сім реформ, які влада планувала зреалізувати. Мета реформ - скасування зрівнялівки в пенсіях, введення економічно і соціально обгрунтованих тарифів ЖКГ, створення системи первинної та екстреної медичної допомоги, запуск ринку землі, дерегуляція та стимулювання підприємницької ініціативи, прискорення приватизації, диверсифікація імпорту енергоносіїв та підготовка цього сектора до приватизації для залучення інвестицій.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1115 | Додав: adminA | Теги: передвиборчу програму, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]