Пт, 2024-04-19, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
Опозиція пропонує припинити голодування і почати боротьбу з Януковичем
Інші останні Політичні новини
Об’єднана опозиція та Кличко закликають громадських активістів припинити голодування. Про це йдеться у відповідних заявах.

Крім того, Об'єднана опозиція закликає голодувальників приєднатися до акції "Україна проти Януковича".

"Сили тих людей, які голодують, ще нам знадобляться. Я хотів би, щоб вони закінчили голодування. Але ця акція буде мати своє продовження", - сказав Кличко на прес-конференції 13 липня.

Водночас в ОО "За Батьківщину" зазначили, що голодування під Українським домом виконало свою місію.

"Спільними діями громадськість, Об’єднана опозиція "За Батьківщину", "Свобода" та інші опозиційні сили примусили голову Верховної Ради відмовитися від підписання так званого закону. Його не направлено президенту, і він не набув чинності", йдеться в заяві.

Опозиціонери зазначили, що цей "тактичний успіх не ліквідує загрози для української мови".

"Життя іншої людини, цілком очевидно, не є цінністю для Януковича, а чиясь смерть не зменшить його патологічної жадоби до збагачення і не внесе жодних коректив у напружений бізнес-план цього так званого президента", - йдеться в заяві.

Саме тому, згідно з повідомленням, Об’єднана опозиція започатковує широкий рух "Україна проти Януковича", що розпочнеться 16 липня.

Кириленко: голодувальники мають всі підстави за станом здоров'я припинити акцію протесту

Один з ініціаторів депутатського голодування під "Українським домом" нунсівець В'ячеслав Кириленко заявляє, що нинішні голодувальники повинні особисто приймати рішення про згортання акції протесту.

"Я, звісно, підтримую рішення опозиції, що активісти мають припинити голодування, бо мова йде про життя людей. Але я знаю, що людина, яка почала голодувати, рішення про припинення голодування може прийняти винятково сама. Я це знаю з досвіду 90-го року. Тому тут щось диктувати хлопцям і дівчатам складно", - сказав Кириленко.

Він наголосив, що "зараз вони мають усі підстави за станом здоров'я припинити голодування", пише "Українська правда".

Кириленко закликав "не розділяти об'єднану опозицію і громадськість, бо це одне ціле".

"Ми одне ціле, і у нас спільний ворог – режим Януковича. Нам спільно треба боротися за українську мову і проти режиму Януковича. Якщо ми будемо виставляти один проти одного претензії, то тільки викликатимемо аплодисменти у Януковича", - сказав він.

Депутат наголосив, що не збирається їхати з України до виборів, бо "зараз не час відпочивати".

"Я нікуди не їхатиму до завершення виборчої кампанії, скільки потрібно буду в Києві, виїжджатиму в регіони. А в понеділок вийду на акцію "Україна проти Януковича". Ще невідомо, де вона буде, і як має пройти, але я буду присутній там, де ухвалить рішення бути Об’єднана опозиція", - сказав він.

Кириленко вважає, що "акція "Україна без Януковича" є "найпотужнішим інструментом можливості захистити не тільки мову, але і державу, і демократію".

Тим часом, один з авторів мовного законопроекту регіонал Вадим Колесніченко, досі не розуміє, звідки взялися мовні протести.

"Я їм співчуваю цим голодувальникам двічі. Перше, бо вони жертвують здоров'ям, і друге, бо вони не розуміють української мови і не читали законопроект. Якби вони його читали, то знали б що роблять дурницю. Мене просто дивує, наскільки можна брехати і казати те, про що в законопроекті не написано", - сказав він.

Водночас, як з'ясувалося, замість роботи у комітетах і фракціях (яка затверджена Верховною радою на цей тиждень), Колесніченко поїхав у Крим та планує відвідати регіони.

"Я зараз в славному місті-герої Севастополі, у себе вдома. Це моя відпустка. Я зустрічаюсь з людьми, з мешканцями нашого міста Криму, продовжую їздити по Україні, пояснюю людям сенс і цінність цього закону. У мене все розписано. Найближчим часом відвідаю Вінницю, Полтаву, Запоріжжя, Донецьк", - підсумував він.

У міліції заявляють, що не тиснули на лікарів через голодувальників

Міліція вимагала особисті дані учасників акції проти мовного закону згідно з визначеним порядком. Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар управління МВС у Києві Володимир Дмитренко, відповідаючи на запитання, чому правоохоронці тиснуть на лікарів "швидкої" і вимагають персональну інформацію про активістів.

"Ну чому одразу тиснуть? Є певний порядок. Коли приїжджає швидка допомога, вона зобов'язана надати інформацію міліції, кого вони госпіталізують по швидкій допомозі. Тому що це можуть бути тілесні ушкодження", - сказав він.

"Ви написали про те, що дівчинку, яку госпіталізували, намагаються допитати представники міліції. Ну це повна маячня. Тому що ніхто її допитувати не збирався. Є певна процедура одержання інформації. І міліція її повністю дотримується. От і все", - зазначив він.

Вчора, 13 липня, двох голодувальниць з-під Українського дому забирала "швидка" в Київську обласну лікарню, але після того, як вони відмовилися спілкуватися з представниками правоохоронних органів, лікарі відмовилися надавати їм допомогу. До однієї з них до батьків додому приходила міліція.

Крім того, міліція намагається тиснути на учасників "мовного" протесту вже через їхніх батьків.

Нагадаємо, що 10 липня активісти, які голодують, виступили з вимогами до 12.00 13 липня відхилити Верховною Радою ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Зазначимо, після скандального голосування Верховною Радою за закон "Про засади державної мовної політики" біля Українського дому почався протест.

Кілька народних депутатів оголосили голодування, яке завершилося 6 липня ввечері. Політичні сили припинили акцію протесту, однак акцію продовжила молодь. Станом на 10 липня біля Українського дому перебували 12 голодувальників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: Опозиція .припинити голодування. бо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]