Чт, 2024-04-25, 11:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:57
Під Українським домом швидка допомога забрала вже п'ятого голодувальника
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У неділю, 15 липня, з-під Українського дому "швидка" забрала чергового голодувальника проти "мовного" законопроекту. 

Як повідомляють учасники акції в мережі Facebook, вранці 19-річному студенту КНЕУ Сергію Свідзинському стало зле: хлопець знепритомнів.

Його віднесли на руках до машини "швидкої".

Попри те, що він навчаться не в НАУКМА, його долею опікується Сергій Квіт, який відвіз його в ту ж лікарню, де наразі перебуває Оля Довганюк.

"Його стан найгірший з усіх решти госпіталізованих голодувальників, але він у руках дбайливих лікарів, які обіцяють невдовзі поставити його на ноги", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 липня машина швидкої допомоги забрала четвертого голодувальника під Українським домом в Києві. Середній вік учасників - 20-30 років. Своє голодування вони почали 7 липня, після згортання акції протесту опозиційними партіями.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба ВК "Наступ", його активістам стало відомо, що в центральному офісі Партії регіонів, що на Липській 10, відбувається тренінг групи прибічників проросійської ідеології для здійснення ними провокації проти захисників української мови, які зосередилися біля Українського дому.

"Акцію "регіонали" мають провести вже найближчим часом та для реалізації плану усунення з-під Українського дому мітингувальників за мову спровокують приїзд правоохоронців і міліції", - зазначають у прес-службі.

Раніше учасники акції вже відзначали випадки зазіхань з боку провокаторів. При цьому міліція ніяк не реагувала на спроби зачепити мітингувальників, а в деяких випадках надавала негласну підтримку.

Як повідомлялося, 8 липня на автобус із звуковою апаратурою для учасників протестного голодування біля Українського дому, що належить депутату НУ-НС Олесю Донію, було скоєно напад: невідомий в районі вулиці Курської розбив заднє скло авто, кинувши в нього камінь. Депутат застеріг соратників не втрачати пильність, оскільки й у подальшому не виключені провокації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: Українським домом, швидка допомога, п'ятого голодувальника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]