Пт, 2024-04-19, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Під великим знаком питання перебуває євроінтеграція України , - президент Польщі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив про готовність Польщі дружити з усіма українськими політичними силами заради євроінтеграції України, повідомляє Ukranews.

"Польща намагається потоваришувати з усією Україною - тобто і з усією українською політичною сценою, аби підтримувати шлях України до європейської інтеграції", - зазначив Коморовський після зустрічі з представниками української опозиції в Києві.

При цьому зараз, за словами президента Польщі, євроінтеграція України знаходиться під великим знаком питання через її внутрішньополітичну ситуацію і незрозумілим розвитком подій напередодні парламентських виборів.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба "Батьківщини", Коморовський передав слова підтримки лідеру партії Юлії Тимошенко.

Про це він заявив під час зустрічі з головою Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею, лідером "Громадянської позиції" Анатолієм Гриценком, Народного Руху Борисом Тарасюком та "УДАРу" Віталієм Кличком.

"Президент Польщі попросив мене передати слова підтримки Юлії Тимошенко", - повідомив Немиря.

Він також зазначив, що "під час зустрічі подарував дві футболки з написом "Звільнити Юлю": одну особисто для президента Польщі, а іншу - для Януковича, з яким Броніслав Коморовський буде зустрічатися сьогодні".

"Я попросив президента Польщі передати цю футболку під час їхньої зустрічі", - наголосив Немиря.

"Також обговорювалося питання встановлення авторитарного режиму, переслідування опозиції та проведення парламентських виборів восени цього року, які згідно з резолюцією Європарламенту не можуть бути визнані вільними без участі Юлії Тимошенко та інших лідерів опозиції", - сказав він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: президент Польщі, Євроінтеграція України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]