Ср, 2024-04-17, 01:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:08
Питання про ратифікацію договору про ЗВТ у СНД розглянуть у ВРУ
Інші останні Політичні новини
Верховна Рада на позачерговій сесії в понеділок розгляне запропонований Президентом Віктором Януковичем законопроект про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Почати засідання планується з розгляду кадрових питань, які стосуються компетенції Ради, при цьому їх перелік не уточнюється.

Потім депутати приступлять до проектів постанов, внесених в порядку, передбаченому статтею 48 регламенту.

Згідно з цією статтею, Рада може розглянути пропозиції депутатів про скасування раніше прийнятих законів, якщо, на думку парламентаріїв, вони були прийняті з порушенням процедури.

3 липня, як відомо, парламент прийняв закон про основи державної мовної політики, але ряд депутатів, у тому числі голова Ради Володимир Литвин, заявили про допущені при голосуванні за нього порушення регламенту.

Крім цього, на порядку денному позачергової сесії законопроекти про внесення змін до державного бюджету: про збільшення розміру держгарантій в 2,6 рази до 39,3 млрд гривень для кредитування агропромислового комплексу в 2012 році (№ 11034) і про держгарантії в 29,5 млрд гривень по планованому кредиту Держбанку розвитку Китаю на заміщення газу вугіллям (№ 11025).

Після змін до бюджету буде розглянуто питання ратифікації угоди про зону вільної торгівлі.

Потім депутати розглянуть проекти про встановлення підприємствам з інвестпроектами в пріоритетних галузях 0% податку на прибуток у 2013-2017 роках (№ 11028), а також зміни в закон про іпотечні облігації.

Як повідомлялося, 28 липня Литвин зазначив, що серед запланованих до розгляду з пропозицією скасувати раніше прийняті рішення в тому числі і чотири проекти постанов, які стосуються мовної політики та мовної теми.

За його словами, він також запропонував парламенту розглянути зміни та уточнення до прийнятого закону про мовну політику.

Біля будівлі ВРУ зібралися прихильники об'єднаної опозиції

Близько 350 прихильників об'єднаної опозиції і близько 50 прихильників партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" зібралися за станом на 8:00 біля будівлі Верховної Ради, де в понеділок пройде позачергова сесія, повідомляють "Українські новини".

Вони тримають прапори України, а також прапори з символікою партій "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" і "Свобода".

Мітингувальники розташувалися уздовж вулиці Грушевського.

Нагадаємо, позачергова сесія Верховної Ради відбудеться сьогодні 30 липня.

Зазначимо, 30 липня Об'єднана опозиція "Батьківщина" проведе свій з’їзд, перенісши його з 31 липня. Представники парламентської опозиції скаржаться, що їм не повідомляють, які саме питання буде винесено на позачергову сесію Верховної Ради.

25 липня заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив, що опозиційні депутати візьмуть участь у позачерговій сесії Верховної Ради, якщо депутати від більшості погодяться голосувати самі за себе.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: ЗВТ у СНД, ВРУ, ратифікацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]