Чт, 2024-03-28, 11:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:07
Порада: як правильно клеїти шпалери?
Інші останні Новини з регіонів України

Ті, хто робить ремонт квартири самостійно, часто задаються питанням - як правильно клеїти шпалери, тому що саме від них залежить вигляд всього інтер'єру. Навіть найдорожчі і якісні шпалери при неправильній поклейці, втратять свою красу. Що б цього не сталося, можна скористатися наступними порадами.

Крок 1. Перед тим як приступити до ремонту, обов'язково необхідно подбати про всі інструменти, які можуть знадбитися протягом роботи. Зокрема, це такі інструмент: широка кисть, лінійка, ніж для паперу, висок, метр, шпатель для забивання тріщин, рівень, шпатель для притискання, ножиці, широкий шпатель, губка, відро, щітка і драбина або стілець.

Крок 2. Під час їхньої покупки, переконайтеся, чи однаковий номер колористики, на обраних шпалерах. Зауважимо, що їх є величезний вибір, бувають - паперові, текстильні, шовкові, бамбукові шпалери на вініловій основі і так далі. Обов'язково розріжте рулон, щоб переконатися у відсутності розриву.

Крок 3. Що б почати поклейку нових шпалер, старі потрібно видалити, потім підготувати поверхню стелі та стін. Щоб вони легко знімалися, їх треба добре змочити водою і залишити на 10 хвилин для просочення, після чого використовуючи залізну щітку чи шпатель зняти їх. Знімати треба дуже акуратно зверху вниз. Після того, як вони будуть видалені, підготувати стіни, замазавши тріщини і щілини. Підготовлена поверхня повинна бути сухою і ідеально рівною.

Крок 4. Підготувати клей потрібно заздалегідь, він підбирається під вид шпалер. Згідно з інструкцією на упаковці клей слід приготувати заздалегідь.

Крок 5. При нарізці шпалер треба враховувати їхній малюнок. Для початку потрібно розкотити рулон, підібрати малюнок з сусідньої смужки, після чого їх відрізати на потрібну висоту, обов'язково залишити запас від 3 до 5 см.

Крок 6. Потім потрібно нанести клей, дати йому просочитися 10 хвилин.

Крок 7. Перед тим як розпочинати поклейку, потрібно виміряти температуру повітря, вона повинна бути близько 20 ° С, також слід позбутися від існуючих протягів. Після чого позначити на стіні місце для першої смужки, вона повинна бути рівною, для цього необхідно використовувати рівень і висок. Інші шпалери потім поступово наклеювати встик з першою смужкою.

Крок 8. Після цього їх необхідно прокатати гумовим валиком, можна також це зробити м'якою сухою ганчіркою. Щоб позбутися бульбашок, валиком треба проводити зверху вниз і від центру до країв.

Крок 9. Нижню частину загнати під плінтус і обрізати.

Крок 10. Що розгладити шпалери за батареями, можна використовувати лінійку або шпатель з довгою ручкою.

Все, процес поклейки завершено!

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1391 | Додав: admin | Теги: Клей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]