Ср, 2024-04-24, 07:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
Режим Асада на межі: загинули міністр оборони та керівник розвідки Сирії. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Міністр оборони Сирії генерал Дауд Раджа загинув унаслідок вибуху, що стався в середу біля будівлі Служби національної безпеки в Дамаску, передає державне сирійське телебачення.

Главу сирійської військової розвідки і зятя президента Башара Асада Асіфа Шауката було поранено внаслідок вибуху в Дамаску, від поранень він помер. Підтвердилися дані, що надходили раніше, про те, що поранено і міністра внутрішніх справ країни Мухаммеда Ібрагіма аш-Шаара, передає "Інтерфакс-Україна".

Ще кількох міністрів й інших високопоставлених осіб сирійського уряду поранено внаслідок вибуху. Вибух, скоєний терористом-смертником, стався, коли в будівлі проходила спільна нарада керівників служби безпеки і міністрів із сирійського уряду, передає РИА "Новости".

Reuters з посиланням на активістів антиурядової опозиції передає, що госпіталь, що перебуває поруч з місцем вибуху, зараз перебуває під посиленою охороною підрозділів республіканської гвардії.

Інцидент в Дамаску стався на тлі повідомлень, що в деяких районах сирійської столиці точаться збройні сутички між формуваннями бунтівників та урядовими військами.

Зазначимо, в понеділок сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції проти урядових сил під назвою "Вулкан у Дамаску - землетрус у Сирії".

У вівторок повідомлялося, що в центрі Дамаска виникла запекла сутичка між урядовими військами і силами опозиції. Пізніше міністр інформації Сирії Омран аз-Зуабі заявив, що урядові сили безпеки змусили до втечі більшу частину повстанських сил, яким вдалося у вихідні просочитися в Дамаск.

За останні два дні в ході збройних сутичок з антиурядовими силами в Дамаску загинули більш як 60 військовослужбовців сирійської армії. Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини (OSDH), який базується в Лондоні.

"Від 40 до 50 військовослужбовців регулярної сирійської армії загинули в боях у Дамаску позавчора (у понеділок) і не менше як 20 - вчора (у вівторок)", - повідомив глава OSDH Рамі Абдурахман.

Зазначимо, збройне протистояння між урядовими силами і опозицією, що вимагає відходу президента Башара Асада, триває в Сирії з початку минулого року. За даними правозахисників, кількість жертв конфлікту перевищила позначку 16,5 тис осіб.

30 червня на женевській конференції у справах Сирії було ухвалено рішення створити в країні перехідний керівний орган і чинити тиск на всі сторони конфлікту. Проте представники сирійської опозиції відхилили пропозиції, не бажаючи сідати за стіл переговорів із президентом Асадом. Країни Заходу, передусім США, переконують Росію надати президентові Сирії Асаду політичний притулок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: керівник розвідки Сирії, загинули міністр оборони, Режим Асада на межі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]