Сб, 2024-04-20, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:51
Рух "Чесно" назвав доброчесних нардепів
Інші останні Політичні новини

Тільки три депутати нинішньої Верховної Ради відповідають критеріям доброчесності згідно з дослідженням руху "Чесно". Такі результати були оприлюднені у понеділок на презентації моніторингу, проведеного рухом "Чесно".

Згідно з дослідженням, фільтри критеріїв доброчесності пройшли депутати Микола Томенко, Олександр Гудима (фракція БЮТ) і Володимир Лановий (фракція НУ-НС, став депутатом лише в червні 2012 року).

Також моніторинг виявив, що 17 депутатів за свою каденцію порушили тільки один із 6 критеріїв - щодо особистого голосування.

Серед них: Анатолій Гриценко (НУ-НС), Руслан Князевич (НУ-НС), Остап Семерак (БЮТ), Андрій Парубій (НУ-НС), Олена Мостіпан (БЮТ), Сергій Міщенко (БЮТ), Павло Жебрівський (НУ-НС), Роман Забзалюк (БЮТ), Сергій Гриневецький (Народна партія), Сергій Гордієнко (КПУ).

Моніторинг депутатів здійснювався за шістьма критеріями:

- відсутність фактів порушення прав і свобод людини;

- незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

- непричетність до корупційних дій;

- прозорість задекларованих доходів і майна, їхня відповідність способу життя;

- особисте голосування в парламенті;

- участь у засіданнях парламенту і в роботі комітетів - не менше 75%.

На початку цього року громадський рух "Чесно" публічно закликав провідні політичні сили - владу, опозицію та непредставлені у Верховній Раді України партії - під час формування списків та висування кандидатів на майбутніх парламентських виборах керуватися шістьма "критеріями доброчесності депутатів", виробленими громадськістю.

Громадський рух "Чесно" започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства "Новий Громадянин". Рух утворився 29 жовтня 2011 року під час акції "Фільтруємо парламент за 24 години" - рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

"Свобода", потрапивши в Раду, буде домагатися імпічменту Януковича

"Свобода" має намір домогтися імпічменту Януковича в разі проходження в Раду 7-го скликання. Партія "Всеукраїнське об'єднання" Свобода "має намір домогтися оголошення імпічменту президенту Віктору Януковичу в разі проходження до Верховної Ради наступного 7-го скликання".

Про це на форумі "Чесна розмова з майбутнім парламентом" сказав голова київської міської організації партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Три перші кроки: імпічмент Януковичу, закон про перегляд приватизації стратегічних підприємств і люстрація", - сказав він, озвучуючи найближчі плани своєї партії в новому парламенті.

За словами Іллєнка, "Свобода" виступає категорично проти запровадження ринку сільськогосподарської землі і за проведення розумної реформи охорони здоров'я, яка буде спрямована, зокрема, на підвищення народжуваності.

Богословська сподівається на посилення зв'язку Ради 7-го скликання з виборцями

Депутат Богословська (ПР) сподівається на посилення зв'язку Ради 7=го скликання з виборцями завдяки депутатам-мажоритарникам.

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Інна Богословська сподівається на посилення зв'язку парламенту наступного 7-го скликання з виборцями за рахунок депутатів, обраних від мажоритарних округів.

"Ми дуже велику надію покладаємо на мажоритарників, які відновлять традицію відповідальності депутатів перед округами. На партії буде покладатися місія розвитку ідеологій... А мажоритарники повинні будуть відновити зв'язок між виборцем і парламентом", - сказала депутат.

На думку Богословської, через обрання Ради 6-го скликання за закритими партійними списками, парламент фактично став "закритим клубом", і депутати втратили зв'язок зі своїми виборцями.

Змішана виборча система, за прогнозами Богословської, зможе виправити цю ситуацію.

Депутат заявила, що її політична сила дуже уважно вивчає рейтинги конкретних політиків у регіонах і буде намагатися вносити до виборчого списку лише тих кандидатів, які мають підтримку народу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1016 | Додав: admin | Теги: доброчесні депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]