Пт, 2024-03-29, 07:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Що не допустить краху євро запевнив глава Європейського Центробанку
Інші останні Новини світу

Європейський центральний банк не допустить краху євро.

Про це заявив глава ЄЦБ Маріо Драги в інтерв'ю французькій газеті "Монд", повідомляє ИТАР-ТАСС.

"У ЄЦБ немає жодних табу щодо заходів зі збереження євро", - підкреслив Драги.

"Розпаду зони євро не буде, так як не слід недооцінювати ті зусилля, які вже зробили лідери країн ЄС щодо створення валютно-економічного союзу, а також підтримки з боку народів Європи, - зауважив глава ЄЦБ. - Завдання збереження євро є частиною мандату нашого банку, і ми зробимо з цією метою все необхідне ".

Драги підкреслив, що євро не знаходиться в небезпеці, хоча ряд аналітиків і пророкують крах єдиної європейської валюти. Він також зазначив, що неминучим є створення країнами зони євро більш тісного фінансового, бюджетного та політичного союзу.

Нагадаємо, 2 березня 2012 МВФ опублікував звіт за підсумками засідання міністрів фінансів країн "Великої двадцятки" (G20). У документі сказано, що загроза різкого уповільнення темпів світової економіки стала слабшою. Причину для такого рішення регулятор побачив у заходах, які вживає єврозона для виходу з боргової кризи, але при цьому в організації попередили, що зростання світової економіки рухається "по низхідній".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: Євро, глава Європейського Центробанку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]