Чт, 2024-03-28, 14:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Шухевич піде по мажоритарному округу. УНА-УНСО висунула кандидатів у депутати
Інші останні Політичні новини
У Львові відбувся передвиборчий з'їзд "Української національної асамблеї — Української народної самооборони" (УНА-УНСО). На з'їзді було висунуто кандидатів у депутати Верховної Ради України: 225 у загальнодержавному багатомандатному окрузі (партійний список) та 14 в одномандатних округах. Слоганом зібрання стало гасло: "Сила, порядок, добробут". Про це повідомив один із лідерів організації Ігор Мазур, пише Gazeta.ua.

"Ми створюємо силу, яка наведе порядок в Україні, що приведе до добробуту усіх українців", - пояснив Мазур.

Він очолив "унсовський" список. Крім нього, до першої п'ятірки увійшли: під другим номером голова Українського юридичного товариства Олег Березюк, під третім — академік Української академії наук Михайло Оліфіренко, під четвертим — польовий командир батальйону УНСО під час грузинсько-абхазького конфлікту Валерій Бобрович і під п'ятим — журналіст Валентин Щербачов.

Крім того, шосте місце у списку партії дісталось експерту Інституту стратегічних досліджень, кандидату технічних наук Ользі Кошарній. Під номером сім опинився доктор історичних наук Павло Гай-Нижник.

"Павло Павлович у 88-му році у Дунаївцях над суконною фабрикою імені Леніна підняв жовто-блакитний прапор", - зауважив Мазур.

Восьмим номером у списку іде кандидат історичних наук, викладач КНУ імені Т.Шевченка Олександр Надтока. Дев'ятим є Іван Рудик, голова агрофірми "Проскурів" Хмельницької області і сподвижник правозахисника Степана Хмари. Під номером десять — начальник юридичного відділу Верховного Суду України Олександр Єрмак.

"Олександр — син депутата Анатолія Єрмака, який привозив плівки Мельниченка і який загинув в автокатастрофі", - уточнив Мазур.

Разом з тим, лідер УНА-УНСО Юрій Шухевич балотуватиметься у Коломийському мажоритарному окрузі на Івано-Франківщині.

"Там його родинні місця, звідти походить шляхетний рід Шухевичів", - пояснив Мазур.

Слід зауважити, що на цей округ претендував нинішній нардеп-"нунсівець" Володимир Мойсик. Але у зв'язку з тим, що Мойсик, за словами Мазура, балотуватиметься від списку Об'єднаної опозиції, питання конкуренції було автоматично знято. В Україні з 30 липня стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, які відбудуться 28 жовтня. Раніше свій список кандидатів оприлюднила Об'єднана опозиція.

Також оприлюднила першу п'ятірку Компартія України. Оголисила імена своїх кандидатів і Партія зелених.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: УНА-УНСО, шухевич, мажоритарному округу, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]