Пт, 2024-04-19, 20:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:03
Сирійська опозиція взяла під контроль кордон з Іраком. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Бойовики "Сирійської вільної армії" (СВА) захопили всі контрольно-пропускні пункти (КПП) на кордоні Сирії з Іраком.

В ході боїв за КПП в горах Синджар на північно-східному кордоні країни загинув 21 сирійський прикордонник. "Ми зіткнулися із загрозою безпеці. Перетин кордону наразі не контролюється урядом Сирії", - зазначив бригадний генерал іракської НД Кассім аль-Дулаймі.

Іракська влада вжила підвищені заходи безпеки, щоб не допустити переміщення озброєних груп із Сирії вглиб країни, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на телеканал "Росія-24".

Бойовики повністю контролюють ситуацію на північ від Алеппо, де лише п'ять міст все ще знаходяться в руках урядових сил. Не краще виглядає ситуація в сусідній провінції Ідліб, де бої не припиняються вже кілька місяців.

Раніше загони СВА просочилися в гірську місцевість Джебель-Акрад і Джебель-Туркмен на північ від Латакії. "Військовими зонами" залишаються цілі квартали в Хомсі, Хамі і Дейр-ез-Зорі.

За повідомленням представника сирійських "Братів-мусульман" Ріада аш-Шафка, під контролем озброєних повстанців знаходиться не менше 75% території країни. За його словами, "революційне командування" вирішило почати битву за звільнення Дамаска.

Туди направлені 50 загонів, кожен з яких складається з 50-100 осіб. Вони проникли в місто і його передмістя з півночі, сходу та півдня, де знаходяться основні осередки антиурядових хвилювань.

Зазначимо, збройне протистояння між урядовими силами і опозицією, що вимагає відходу президента Асада, триває в Сирії від початку минулого року. За даними правозахисників, кількість жертв конфлікту перевищила позначку в 16,5 тисяч осіб.

30 червня на женевській конференції у справах Сирії було ухвалено рішення створити в країні перехідний керівний орган і чинити тиск на всі сторони конфлікту. Проте представники сирійської опозиції відхилили пропозиції, не бажаючи сідати за стіл переговорів із президентом Асадом. Країни Заходу, передусім США, переконують Росію надати президентові Сирії Асаду політичний притулок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 970 | Додав: admin | Теги: кордон, сирійська опозиція, Ірак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]