Пт, 2024-04-19, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:59
Сьогодні відвідувачів Київського зоопарку познайомили із слоном Хораса
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У Київському зоопарку в суботу, 14 липня, офіційно представили слона Хораса, придбаного у Ростовського звіринця.

Як передає кореспондент УНІАН, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак під час цієї церемонії зазначив, що для того, щоб отримати Хораса, Києву довелося купити білих ведмедів для Ростовського зоопарку.

Так, Мазурчак повідомив, що перед тим, як слон з'явився у Київському зоопарку, була проведена "серйозна комбінація", тому що слони зараз вже не продаються.

"Щоб можна було придбати слона, потрібно було придбати білих ведмедів, поміняти їх на слона. Для колекції Ростовського зоопарку, де було це слоненя, більше потрібні були ведмеді. Депутати дали кошти, купили білих ведмедів в Москві, передали Ростовському зоопарку ведмедів, взяли слона", - пояснив представник КМДА.

Хорас - азіатський слон. Зараз йому 7 років. Народився він у Берлінському зоопарку, а в 2009 році переїхав в зоопарк в Ростові-на-Дону.

За словами директора КП "Київський зоопарк" Олексія Толстоухова, зараз висота Хораса складає десь 2,20-2,30 м, вага - 2,5 тонни.

"Виходячи з генетики, він може вдвічі перевищувати, а може, й втричі. Дитячий період закінчується після 10 років, але це дуже індивідуально, тому що, наприклад, в Ростовському зоопарку самка народила слоненя в 6 років", - зазначив він.

Почали випускати Хораса в літній вольєр з понеділка, 9 липня, щодня на короткий час, щоб він звикав до нього. До цього, в період карантину, слон перебував у закритому приміщенні.

"Відчуває він себе добре. Їсть, грає. Характер у нього хороший. З ним кожен день по 5-6 раз займаються кіпери, які вчать його давати ногу, вуха, тобто, навчають командам, щоб він був більш контактним і щоб з ним було легко спілкуватися", - розповів Толстоухов.

Як пояснили в зоопарку, ім'я Хорас означає "вогненний", а у вільній інтерпретації - "іскрометний", запальний, і така характеристика цілком відповідає Хорасові.

"Перший слон в Київському зоопарку з'явився в 1945 році. З тих пір це у нас 11-й слон. Причому одне слоненя у нас тут народилося, слон переїхав в Баку і зараз там живе", - зазначив також Мазурчак.

Толстоухов подякував меценатам зоопарку, які допомагали в придбанні слона, - народним депутатам Олександру Омельченку, Ігорю Лисову і Валерію Борисову. Присутньому Омельченко і синам двох інших депутатів, які приїхали сьогодні в зоопарк замість своїх батьків, він вручив Почесні медалі зоопарку за внесок у розвиток звіринця і книги про історію Київського зоопарку. Ті, в свою чергу, передали гостинці Хорасу - великі кошики з фруктами та овочами, які відразу були віднесені до вольєру, і слон на очах у гостей зоопарку ними поласував.

Як повідомлялося, слона Хораса з Ростовського зоопарку до Києва привезли 5 червня. Тварині 7 років.

Для Хораса реконструювали два вольєри - літній та зимовий, значно збільшили площу для вигулу, металеву огорожу замінили величезними каменями, змонтували нове освітлення, утеплили підлогу, реконструювали оглядову площадку і т. п.

Слона у столичному зоопарку не було два роки, з тих пір, як 26 квітня 2010 помер 39-річний індійський слон Бой. За версією тодішнього керівництва зоопарку (директором зоопарку була Світлана Берзіна ), тварину отруїли колишні співробітники підприємства, звільнені за фінансові зловживання.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: слоном Хораса, відвідувачів Київського зоопарку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]