Чт, 2024-04-25, 09:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:06
Спрощення візового режиму з Євросоюзом є позитивним сигналом для України - Фюле
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає, що підписання договору про внесення змін і доповнень до угоди з Європейським Союзом про спрощення оформлення віз для громадян України є позитивним сигналом для країни, повідомляє прес-служба Європейської комісії.

"Це дуже позитивний сигнал для народу України, що, незважаючи на нинішні труднощі у відносинах ЄС і України, Євросоюз твердо прихильний до зміцнення особистих контактів між громадянами ЄС і України", - зазначив він після підписання угоди.

У свою чергу комісар Євросоюзу з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем підкреслила, що зміни полегшать поїздки до ЄС представникам громадянського суспільства і неурядових організацій, а також журналістам.

22 листопада 2010 року Україна і ЄС домовилися про план дій, які Україна повинна виконати задля запровадження безвізового режиму короткострокових поїздок для своїх громадян.

У понеділок, 23 липня, Україна і Євросоюз підписали договір про внесення змін і доповнень до угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз для громадян України.

Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що спрощення візового режиму з ЄС не вплине на переговори щодо підписання угоди про запровадження безвізового режиму з ЄС.

Як повідомлялося, питання підписання угоди про спрощення візового режиму між Євросоюзом та Україною стало предметом жорсткої дискусії в ЄС. Так, після того, як 5 липня Європейська комісія рекомендувала Раді Євросоюзу підписати документ, деякі політики закликали Брюссель не робити цього через політичну ситуацію в Україні.

Безпосередньо в Європейському парламенті це питання було винесено на окреме обговорення, під час якого противники підписання залишилися в меншості. Більшість депутатів Європейського парламенту категорично висловилися за підписання цього документа.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: спрощення візового режиму, України, Фюле | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]