Чт, 2024-04-25, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Техдопомогу від США у розмірі 120 мільйонів сподівається отримати Україна
Інші останні Економічні новини
Україна розраховує, що США у 2012 році нададуть технічну допомогу на 120 млн доларів у рамках меморандуму про взаєморозуміння про основні напрямки та цілі програми допомоги. Про це сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, передають "Українські новини".

З його слів, Кабінет міністрів на засіданні в середу в цілому схвалив підписання зазначеного меморандуму зі США на 2012 рік, відповідне розпорядження буде підписано прем'єр-міністром після незначного доопрацювання.

Порошенко повідомив, що загальний обсяг допомоги США заплановано в обсязі більш ніж 391 млн доларів, які розподілені за низкою проектів, термін реалізації кожного з яких розрахований у середньому на 5 років.

Меморандум зі США охоплює 11 сфер та 112 напрямів співробітництва. При цьому в 2011 році США надали Україні в рамках цього меморандуму техдопомогу на 123 млн доларів.

У лютому 2011 року в Х'юстоні (США) Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і компанія Exxon Mobil підписали меморандум про співробітництво в сфері розвідування запасів нетрадиційних вуглеводнів в Україні.

Кабінет міністрів України та уряд США також підписали меморандум про взаєморозуміння в сфері видобутку газу з нетрадиційних джерел (зокрема сланцевого газу).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: США, україна, 120 мільйонів, техдопомогу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]