Сб, 2024-04-20, 00:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Телескоп Hubble зняв народження великої кількості нових зірок
Інші останні Новини світу науки і технологій
Космічний телескоп Hubble зробив зображення спіральної галактики з перемичкою в сузір'ї Діви.

Йдеться про спіральну галактику NGC 4700, яка також відома і під іншими позначеннями: MCG -2-33-13, IRAS12465-1108, PGC 43330.

Першовідкривачем цієї галактики є англійський астроном Вільям Гершель, який виявив галактику NGC 4700 25 березня 1786 року в екваторіальному зодіакальному сузір'ї Діви.

Телескоп, що спостерігав за цією галактикою та зробив її фотографію, виявив, що в цій галактиці і досі активно народжуються все нові й нові зірки, повідомляє Infuture.ru.

У зазначеній галактиці є дуже багато яскравих рожевих хмар, які зобов'язані своєю появою інтенсивному ультрафіолетовому випромінюванню молодих гарячих зірок.

Ці хмари з'являються переважно в ділянках галактики, відомих під ім'ям H II. Це ділянки (або зони) іонізованого водню. У цьому регіоні також присутні молекулярні хмари.

Ділянки іонізованого водню - це своєрідний тип емісійних туманностей, в яких хмара гарячого газу і плазми, що сягає кількох сотень світлових років у поперечнику, є областю активного зореутворення.

У цій ділянці народжуються молоді гарячі блакитно-білі зірки, які рясно випромінюють ультрафіолетове світло, тим самим іонізуючи навколишню туманність.

Раніше астрономи за допомогою космічного телескопа Hubble виявили новий, п'ятий за ліком супутник у карликової планети Плутон.

А у лютому цього року космічний телескоп Hubble зробив фотографії спіральної галактики з перемичкою. На думку науковців, ці фотографії можуть допомогти нам краще зрозуміти будову нашої Галактики - Чумацького шляху.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: телескоп Hubble, нових зірок, народження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]