Пт, 2024-04-19, 01:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:26
The New York Times: Політичні маневри заблокували мовний законопроект в Україні
Інші останні Іноземна преса про Україну

"Український парламент у п'ятницю відмовився приймати відставку свого лідера і пішов на канікули, залишивши невизначеною долю суперечливого законопроекту, що дозволяє місцевим і регіональним урядам надавати офіційний статус російській та іншим мовам, окрім української", - пише The New York Times.

Володимир Литвин, голова парламенту, відмовився підписувати законопроект, тим самим не давши йому потрапити на підпис до президента Віктора Януковича. Натомість Литвин подав прохання про відставку, зазначає Девід Хершенхорн.

Законопроект схвалили у вівторок з подачі Партії регіонів. Голосування виявилося таким несподіваним, що Литвин навіть не був присутній на ньому. У телевізійному інтерв'ю в п'ятницю Литвин заявив, що під час ухвалення цього законопроекту допущено серйозні порушення.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

Михайло Чечетов, заступник голови фракції Партії регіонів, в телефонному інтерв'ю відкинув звинувачення, що законопроект було прийнято обманним шляхом, і вкотре заявив, що його партія взяла гору над своїми опонентами.

"Ми їх просто обіграли - інтелектом, винахідливістю і креативністю, - сказав він. - Ми не дали їм змоги влаштовувати сутички і скандали, поки приймався цей закон".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 994 | Додав: admin | Теги: мовний законопроект | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]