Чт, 2024-04-18, 16:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:50
Триває позапартійна акція протесту проти "язика" в Івано-Франківську, двоє голодують
Інші останні Новини з регіонів України
В центрі Івано-Франківська, на Вічевому майдані, активісти молодіжних громадських організацій в рамках молодіжної ініціативи "Український дім. Івано-Франківськ" з вечора п'ятниці, 13 липня, продовжують безстрокову акцію протесту проти "мовного" закону.

Як розповів кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна комендант наметового містечка 20-річний студент Микола Гаврилюк у неділю, 15 липня, він голодує вже третю добу, а в суботу, 14 липня, до нього приєднався і голодує 49-річний житель області.

Він зазначив, що протестуючі вимагають від керівництва країни - не підписувати "мовний" закон, від політиків не піаритись на мовному питанні, а від лідерів опозиційних партій - не включати в список на парламентські вибори тих, хто голосував за Харківські угоди, податковий кодекс і "мовний"закон.

Гаврилюк підкреслив, що акція позапартійна, тому тут немає жодної партійної символіки.

Також він очікує, що з понеділка наметове містечко розростеться.

Крім того, комендант наметового містечка повідомив, що на наступний тиждень тут почнуть реєструвати охочих поїхати і продовжити спільні акції протесту до Києва.

У наметовому містечку демонструють жителям міста пізнавальні фільми, знайомлять з українськими книгами, українською музикою.

На площі шість наметів, де постійно знаходяться 9-11 молодих людей.

Над наметовим містечком гасло "Наша мова - не ваша політика", на площі вивішені державні прапори України.

У молодіжну ініціативу "Український дім. Івано-Франківськ" об'єдналися лідери 10 молодіжних громадських організацій.

Зазначимо, що українському суспільству здавна потрібні порядні і компетентні люди, здатні формувати дієву команду для реалізації ідей, що спрямовують розвиток країни у майбутнє нових можливостей та розквіту.

Нагадаємо, 29 січня 2012 про своє існування публічно заявила самоврядна Громадська Мережа (САМ). Організатори цього громадського руху стверджують, що за САМ не стоять жодні політичні сили, бізнесмени чи політтехнологи.

Як повідомлялося, 14 липня машина "швидкої допомоги" забрала четвертого голодуючого під Українським домом в Києві. Середній вік учасників - 20-30 років. Свою голодування вони почали 7 липня, після згортання акції протесту опозиційними партіями".

"Ми вважаємо, що мовне законопроект "Про основи мовної політики" є ширмою, за якою ховаються провали влади у соціальній та економічній сфері, корупція, свавілля міліції і репресії медіа", - резюмують протестувальники біля Українського дому.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: Івано-Франківську, проти язика, двоє голодують | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]