Ср, 2024-04-24, 03:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:42
Турчинов каже, що Тимошенко погіршало. У лікарні заперечують
Інші останні Політичні новини

Побачення екс-прем'єра, лідерки ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко з її першим заступником по партії Олександром Турчиновим було скорочено до трьох годин, щоб Тимошенко мала можливість зустрітися з послом ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою.

"Я мав це зробити добровільно, тому що пенітенціарна служба сказала, якщо ми всі чотири години спілкуватимемося, то не залишиться можливості побачити її послу Тейшейрі", - сказав Турчинов журналістам біля ЦКЛ №5 у середу після зустрічі з Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, він обговорив з екс-прем'єром питання внутрішньої політики та підготовку до з'їзду Об'єднаної опозиції, запланованого на 31 липня. Водночас Турчинов не зміг відповісти на запитання, де проводитиметься з'їзд – у Харкові чи в Києві.

"Думаю, ухвалюватимемо рішення, щоб обов'язково і депутати й активісти мали можливість бути присутніми в Харкові 31 липня, коли влада хоче продовжити фарс під назвою "судилище над Тимошенко". Але в разі провокації у Верховній Раді, ми повинні бути готові й на цьому фронті", - додав він.

Турчинов зазначив, що за місяць, який він не бачив Тимошенко, її стан здоров'я погіршився, але не уточнив, у чому це проявляється. Тим часом, як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, посол Тейшейра на зустріч із Тимошенко не прибув.

"Незважаючи на те, що вчора адміністрація Качанівської виправної колонії (№54) надала дозвіл Тимошенко Ю.В. на побачення з Тейшейрою Ж.М., він на зустріч не прибув", - ідеться в повідомленні.

У представництві ЄС в Україні повідомили, що з ними не було узгоджено дату відвідування послом Тимошенко.

"Ми вчора ввечері дізналися з сайта пенітенціарної служби, що послу надали дозвіл відвідати Тимошенко. Нас не поінформували про дату цього візиту", - повідомили в диппредставництві ЄС.

Як стало відомо ЗМІ, Тейшейра наразі перебуває не в Україні.

Зазначимо, що Державна пенітенціарна служба України дозволила екс-прем'єру Тимошенко зустріч з першим заступником голови ВО "Батьківщина" Турчиновим і послом ЄС в Україні Тейшейрою.

"На вимогу засудженої, як виняток, дозвіл на проведення такої зустрічі надано. Про ухвалене рішення засуджена Тимошенко поінформована", - повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

Тейшейра з травня безуспішно намагався потрапити до Тимошенко. Турчинов же побував у неї 1 червня.

Пацієнти харківської лікарні скаржаться на "цирк" від нардепів

У Харкові пацієнти стаціонарного відділення Укрзалізниці, де лікується Тимошенко, написали колективну відкриту скаргу на дії народних депутатів від "Батьківщини". Відкриту скаргу розміщено на офіційному сайті клініки.

Пацієнти денного стаціонару, звертаючись до депутатів, наголошують, що у лікарні, окрім Тимошенко, перебувають й інші хворі, які потребують спокою і лікування.

"Шановні народні обранці, ми пацієнти лікарні, чесно кажучи, не тішимо себе захмарними мріями про розуміння й моральність із вашого боку, але незважаючи на це все таки вирішили до Вас звернутися", - йдеться у заяві.

"День через день - Ви - політичні соратники нашої VIP-пацієнтки без перебільшення влаштовуєте циркові вистави в нашій медичній установі", - сказано у зверненні. "День через день ми вимушено стаємо свідками Ваших політичних баталій і шоу перед засобами масової інформації. День через день, думаючи тільки про свої майбутні тепленькі парламентські крісла, Ви закриваєте очі на те, що в цій Харківській лікарні є ще й інші пацієнти", - сказано у заяві.

"Серед нас є літні люди, серед нас є дуже хворі люди, які, можливо, потребують набагато більшої уваги, ніж пацієнтка, заради якої ви організовуєте публічні акції. Тому ми закликаємо вас потурбуватися про звичайних людей не лише на словах, які ви промовляєте з трибуни, а й справами", - йдеться у листі.

Автори скарги також пообіцяли, що якщо депутати не припинять такі свої дії, вони реагуватимуть на це активно.

"В іншому разі свою громадянську позицію ми вимушені будемо демонструвати на всю країну, а також напишемо листи тим європейцям, які сюди неодноразово приїжджали", - йдеться у скарзі.

Представництво лікарні зазначає, що під скаргою підписалися 149 пацієнтів двох кардіологічних відділень, трьох неврологічних відділень, відділення неврозів, нейрохірургії і серцево-судинної хірургії.

Стан здоров'я Тимошенко стабільний, гірше їй не стало, кажуть у ЦКЛ

Стан здоров'я екс-прем'єра України Тимошенко стабільний, вона отримує медичну допомогу, рекомендовану німецькими лікарями, зазначає заступник головного лікаря ЦКЛ №5 Ірина Фурса.

"На сьогодні стан її стабільний. Гірше їй не стало - це точно. Вона отримує виключно те, що їй прописали та рекомендували німецькі лікарі", - повідомила Фурса в середу. Лікар також зазначила, що ніяких скарг від Тимошенко не надходить. На запитання про приїзд німецьких лікарів Фурса відповіла, що ніякої інформації з цього приводу не має.

"Коли приїдуть і чи приїдуть узагалі німецькі лікарі - мені особисто невідомо", - сказала вона.

Раніше Державна пенітенціарна служба запропонувала Міністерству охорони здоров'я створити комісію, щоб визначити терміни лікування екс-прем'єра.

"Інформуємо про те, що протягом згаданого періоду (близько 2,5 місяця) Тимошенко Ю.В. систематично порушує процес реабілітації, відмовляється від процедур, як правило, через численні зустрічі і побачення, проведення необхідних лабораторних обстежень (аналізів) і т.д.", - зазначили в пенітенціарній службі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 999 | Додав: nowyny | Теги: Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]