Пт, 2024-04-19, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Україна більше заробила на своїх бізнесменах, аніж на єврофанах
Інші останні Економічні новини

Київська адміністрація вже підрахувала прибутки від Євро-2012. Столиця заробила 84 мільйони гривень - на готелях, гуртожитках і торгівлі.

Загалом, за даними прикордонників, під час чемпіонату Україну відвідали понад 8 мільйонів туристів. У столичній фан-зоні найбільше було шведів, а також чимало іспанців, англійців та італійців.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

У іноземців найбільшим попитом користувалися футболки національної збірної, а надто з прізвищем Андрія Шевченка. А також, хоч як це дивно, туристи охоче купували одяг з символікою СРСР.

Із радянського краму інтуристи вбираються найчастіше у КДБшне і олімпійського ведмедика. А з українського на другому місці після футбольної символіки - Чорнобиль.

Національне вбрання та вишиванки натомість попиту не здобули - рукоділля футбольні фани не оцінили.

Що ж до пива, то хмільного напою іноземці лише у київській фан-зоні випили аж 500 тисяч літрів. Навіть за найскромнішими підрахунками КМДА, якщо пили найдешевше - по 10 грн - це вже 5 мільйонів грн.

Найбільше місто заробило на ліцензіях на алкоголь і тютюн - майже 50 млн грн. Решта прибутку прийшло з виплат підприємців і туристичного збору.

Також у виграші залишилися фаст-фуди. Заклад біля фан-зони за вечір фінального матчу зібрав рекордну кількість відвідувачів - 17 тисяч вболівальників, що на 60% більше, ніж зазвичай.

Утім, аналітики радіти не квапляться. За попередніми підрахунками, Україна інвестувала в Євро-2012 близько 14 мільярдів, із них дві третини не окупляться відразу. Експерти кажуть, що це інвестиції в майбутнє. На часі ще немає загальної статистики прибутків, та у Мініфраструктури пообіцяли все порахувати за два тижні.

За час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 українські аеропорти заробили більше за всіх. Непогано заробили також заклади громадського харчування, які "під футбол" підвищили ціни, і таксисти, заробіток яких зріс на 40%.

Також раніше повідомлялося, що з приводу Євро-2012 українські бізнесмени скаржаться: вони не тільки не отримали очікуваного прибутку, а й у серйозному мінусі. Президент України вважає, що прибуток підраховувати ще зарано.

А от в УЄФА задоволені доходами від Євро-2012, вони порівнюються з доходами минулого чемпіонату в Австрії та Швейцарії.

Харків до Євро витратив більш як 13 млрд грн, а туристи там залишали по 100 євро

На підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Харкові в період 2008-2012 років було витрачено близько 13,6 млрд грн, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

"У підготовку до проведення Євро-2012 період з 2008-го по 2012 роки було інвестовано близько 13,6 млрд грн", - сказав Cапронов, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що 3,432 млрд грн було надано з держбюджету, 1,195 млрд грн - з місцевих бюджетів (зокрема 923 млн грн - бюджету Харкова, 272 млн грн - бюджету Харківської області), а 9,29 млрд грн - були отримані з інших джерел, у тому числі Південної залізниці (5,2 млрд грн), Укравтодору (968 млн грн) і групи компаній DCH (2,393 млрд грн).

Сапронов не зміг назвати суму, яку іноземні уболівальники витратили в Харкові, але припустив "за власними відчуттями", що в середньому один вболівальник, який приїхав на матчі, витрачав за поїздку близько 100 євро на їжу і сувеніри.

За словами Сапронова, три матчі, які проходили на стадіоні "Металіст" у Харкові в рамках Євро-2012, відвідали загалом 110 тис 646 осіб, зокрема понад 40 тис - з Голландії, більш ніж 10 тис - з Німеччини, близько 8 тис - з Росії і близько 5 тис - з Данії. Стадіон "Металіст" може прийняти 38 тис 633 вболівальники.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1089 | Додав: adminA | Теги: єврофанах, україна, бізнесменах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]