Чт, 2024-04-18, 21:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Ув’язнення Тимошенко президент ЄНП назвав "особистою помстою" Януковича
Інші останні Політичні новини
Ув’язнення лідера української опозиції, екс-прем'єрки Юлії Тимошенко є прикладом в європейському регіоні для всіх, хто бореться за демократію, вважає президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс.

"Своїм сильним духом і мужністю Юлія надихає і створює приклад для багатьох інших, хто бореться за демократію і свободу, особливо у вашому регіоні. Ґрати, так винахідливо поставлені перед політичними лідерами вашої країни президентом Януковичем, лише мобілізують та зміцнюють нашу підтримку", - зазначається в зверненні Мартенса до Об'єднаної опозиції, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Президент ЄНП вважає, що засудження Тимошенко стало результатом особистої помсти Януковича. "Через 6 днів буде вже рік, як Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці в результаті судового процесу - я б навіть сказав, особистої помсти - який весь світ визнав виборчим переслідуванням провідного лідера опозиції; політично мотивованого судового процесу, який не ґрунтувався на верховенстві права та порушив численні статті Європейської конвенції про захист прав людини. І вона не єдина: є багато інших політичних ув'язнених, які стали жертвами порушень їхніх основних прав в Україні", - наголосив він.

"Пан Янукович, доки не пізно, звільніть Юлію Тимошенко та інших політичних в'язнів! Поважайте їхні політичні, громадянські права і права людини: Не пригнічуйте політичну опозицію, громадянське суспільство і незалежні ЗМІ!", - закликав Мартенс.

Він також привітав процес об'єднання демократичних партій Україні напередодні парламентських виборів.

"Я дуже радий, що деякі провідні опозиційні сили змогли об'єднати свої зусилля і створити об'єднану опозицію. Я пишаюся тим, що дві партії, які є членами ЄНП - "Батьківщина" та Народний Рух України - сприяли цьому процесу і взяли у ньому участь. Цей політичний процес є позитивним прикладом конструктивного компромісу, він пропонує узгодженість, яка має вирішальне значення для успіху на виборах. Я не сумніваюся в тому, що успіху можна досягти. Але важливою передумовою для цього є таке: ці вибори мають бути вільними і чесними", - підсумував Мартенс.

29 червня віце-президент Європейської народної партії (ЄНП) Яцек Сарюш-Вольські заявив, що в ході саміту ЄНП, який відбувся 28 червня в Брюсселі, високопоставлені члени партії обговорили критерії визнання демократичними і легітимними наступних парламентських виборів в Україні.

Він зазначив, що багато виступаючих під час саміту відзначили, що для визнання українських виборів демократичними важливо не тільки те, як вони будуть проведені, а й звільнення ув'язнених зараз представників опозиції.

"Таким був тон дискусії", - сказав Сарюш-Вольські.

"Для демократичних легітимних виборів важливо саме демократичне проведення виборів, але також звільнення опозиційних лідерів з в'язниці", - підкреслив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: Президент ЄНП, особистою помстою Януковича, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]