Чт, 2024-03-28, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
В Інтернеті пропонують віртуальний тур Антарктидою. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Компанія Google спільно з Університетом Міннесоти розмістили на картографічному сервісі Google Maps панорамні знімки, зроблені на Південному полюсі планети. У Google кажуть, що нові дані дозволяють всім інтернет-користувачам віртуально побувати в Антарктиці, навіть не виходячи з дому.

На розміщених панорамних фото присутні всі традиційні атрибути Південного полюса: пінгвіни, шельфові льодовики і безкрайні снігові простори. Antarctic Street View також дозволяє отримати і деякі додаткові дані, що стосуються південної точки планети. Нові панорамні фотографії були надані Google як Університетом Міннесоти, так і низкою наукових закладів інших країн Нової Зеландії та Південної Америки.

Полярні панорами дещо відрізняються з технічного погляду від традиційних панорамних фото на сервісі Street View. Полярні знімки були зроблені на спеціальні камери, розміщені на статичних штативах і оснащених лінзами "риб'яче око" для максимального кута огляду. За словами інженерів Google, нові полярні знімки - це частина програми розвитку Steet View, пов'язаної з виходом сервісу за межі міст. Раніше Google вже розміщувала знімки Амазонки, британського Стоунхеджа, а також низки історичних об'єктів у Південній Америці.

Зазначимо, що за допомогою сервісу Google Maps можна "мандрувати" і засекреченими владою об'єктами. Так, за допомогою цього сервісу громадськість змогла дізнатися про засекречену авіабазу "Юкка-Лейк" в американському штаті Невада, а також ознайомитися з володіннями президента України Віктора Януковича в "Межигір'ї", які також є фактично засекреченими.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: інтернеті, віртуальний тур Антарктидою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]