Пт, 2024-03-29, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
В Україні негода нищила врожаї та зривала дахи
Інші останні Новини з регіонів України
У ніч проти 12 липня внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 22 населених пункти в двох областях України, повідомляє прес-служба МНС.

У четвер вранці на Волині знеструмлено 18 населених пунктів, на Черкащині - 4. Провадяться ремонтно-відновлювальні роботи.

Без світла і телефонного зв'язку також залишилося кілька сіл у трьох районах Тернопільщини. Найбільше від буревію дісталося Борщівському.

Там упало більше сотні дерев та позривало дахи кількох десятків будинків. Люди кажуть, шифер несло і розкидало на десятки метрів. Пошкоджені дахи також на школах та магазинах.

Селяни залишилися без урожаю, бо городи та поля підтоплені й понищені градом. Зараз у районі працюють відновлювальні бригади, відкачують воду з підвалів та лагодять лінії електропостачання.

В свою чергу Укргідрометцентр оголосив штормове попередження на 12 липня. Метеорологи прогнозують грози, у західних, а вдень і в північних та центральних областях місцями сильні зливи та шквали 15-20 м/с, в окремих населених пунктах град.

Нагадаємо, що найсильніша буря з дощем і градом накрила Одесу. Сильний дощ затопив вулиці міста.

Як повідомлялося, у ніч проти середи внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, в Україні знеструмлено 79 населених пунктів.

Не так давно на Кубані сталася страшна трагедія. Через повінь загинули сотні людей. За попередніми оцінками головних російських метеорологів, причиною згубної повені на Кубані стали лише природні фактори.

Зазначимо, що місяць тому негода наробила лиха на заході України. Перечинським районом Закарпаття пронісся смерч. В епіцентрі стихії опинилася Тур'я Бистра. У селі майже не лишилось обійстя, якого б не зачепив сильний вітер.

Раніше повідомлялось, що внаслідок дощу і сильних буревіїв у п'яти областях було знеструмлено 93 населених пункти. Також над Луганськом пронісся сильний буревій. 3 червня внаслідок складних погодних умов (дощ, гроза, сильний вітер) у місті Луганську, через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 2 тис 94 приватних житлових будинки. Через негоду травмувалися три особи, з них двоє дітей (одну дитину з черепно-мозковою травмою госпіталізовано).

Нагадаємо, що наприкінці травня поточного року Одеса також постраждала від дощу. Тоді вода на вулицях піднялася до рівня капота легкових автомобілів, а дороги були заблоковані заглухлими машинами.

Екологи радять українцям звикати до злив і смерчів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: егода нищила врожаї та зривала дахи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]