Вт, 2024-04-16, 14:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
В Україні зростання кількості доларових мільйонерів - до 6% щороку
Інші останні Економічні новини
В Україні кількість доларових мільйонерів щороку зростає більш як на 1,5 тис осіб. Про це йдеться в дослідженні Wealth Management Ukraine 2012, проведеному виданнями Ukraine Business Insight і Eurasia Insights, пише УНІАН.

Згідно з дослідженням, в Україні налічується близько 30 тис осіб, кожна з яких має більш як 100 тис дол ліквідних активів. Зростання кількості доларових мільйонерів у країні іноді становить до 6% на рік, у середньому їхня кількість зростає більш як на 1,5 тис нових мільйонерів щороку.

У дослідженні з посиланням на рейтинг Forbes зазначається, що загальний дохід 200 найбагатших людей в США становить приблизно 58,2 млрд дол, тоді як в активах 100 найбагатших українців понад 54 млрд дол (станом на квітень 2012 року).

На думку авторів дослідження, обмеженість локальної фондової біржі, вельми поширена недовіра до чиновників у країні і недосконалість української податкової системи призвели до того, що найзаможніші приватні особи розміщують близько 60% своїх активів в офшорах, незважаючи на жорсткі обмеження на юридичне переведення капіталу в офшор.

Дослідження, проведене в березні і квітні 2012 року, ґрунтувалося на серії анонімних інтерв'ю і онлайн-опитувань провідних операторів private-banking в Україні і за кордоном.

Нагадаємо, цього року доходи в сумі понад мільйон гривень задекларувала 2291 особа, повідомили у Державній податковій службі. Найбільші суми задекларованих громадянами доходів зафіксовані в місті Києві - 9,5 мільярда гривень, у Донецькій області - 6,6 мільярдів гривень, у Дніпропетровській - 2,3 і в Одеській областях - 2,1 мільярда гривень.

Варто зазначити, що сумарні статки британських міністрів оцінюються в 70 млн фунтів (788 млн гривень), тоді як українських найвищих чиновників - давно перевалили за 2 мільярди гривень.

Додамо, що за останні два роки українські банки перерахували в офшорні зони та на Кіпр 53 мільярди 397 мільйонів доларів. За валютним курсом, що діє останні три роки, це більше ніж 400 млрд грн. Для порівняння, державний бюджет на 2012 рік має доходи 367 мільярди гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1140 | Додав: adminA | Теги: Україні, 6% щороку, доларових мільйонерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]