Пт, 2024-03-29, 10:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Верховна Рада проводить позачергове засідання
Інші останні Офіційні новини
Сьогодні, 30 липня, проходить позачергове засідання Верховної Ради України.

Депутати фракції Партії регіонів зайняли президію і трибуну парламенту в сесійному залі перед початком позачергової сесії.

Вони також знаходяться в урядовій ложі, інші депутати - безпосередньо поблизу парламентської трибуни.

У сесійній залі зареєструвалися 236 народних депутатів. У залі, крім провладних фракцій, присутні також більшість депутатів з фракції НУ-НС та деякі депутати від "БЮТ-Батьківщини".

Першим на порядку денному позачергової сесії українського парламенту на понеділок, 30 липня, значиться пункт "Про кадрові питання, що стосуються компетенції Верховної Ради України".

Також на порядку денному значаться три проекти закону про внесення змін до Державного бюджету на поточний, 2012 рік.

Депутати також планують розглянути ратифікацію Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Цей пункт у порядку денному значиться шостим, але першим у блоці "ратифікації".

Загалом у порядку денному Верховної Ради на понеділок визначено 10 питань.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 липня ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики", що зміцнює позиції російської та мов інших нацменшин у регіонах, де їхня чисельність становить 10% і вище.

Опозиція заявила про масу порушень під час ухвалення закону. На наступний день голова Верховної Ради В.Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку. Їхні заяви парламент ще не розглядав.

Опозиція вимагає особистого голосування і обіцяє кримінальну відповідальність "піаністам"

Об'єднана опозиція "Батьківщина" обіцяє встановити кримінальну відповідальність для тих депутатів, які голосуватимуть за колег.

"У парламенті голосуватимуть лише персонально. Встановимо кримінальну відповідальність для тих, хто голосує за іншого депутата", - йдеться в програмі партії "Батьківщина", опублікованій на їхньому сайті.

Крім того, опозиція знову заявляє про нелегітимність нинішнього позачергового засідання парламенту і обіцяє скасувати всі антиконституційні рішення після парламентських виборів.

"Опозиція заявляє: сьогоднішнє засідання Верховної Ради, як і попереднє - при президентові Вікторі Януковичі та Партії регіонів - є нелегітимними і неконституційними. Голосуйте далі картками, які ви один одному передаєте, тому що у вас що кредитна картка, що картка народного депутата - одне і те ж саме", - сказав голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, звертаючись до парламентаріїв.

Він також додав, що опозиція має намір скасувати всі незаконні рішення після парламентських виборів, які відбудуться 28 жовтня поточного року.

"Ми прийдемо сюди 29 жовтня - і вас тут не буде", - сказав Яценюк.

Він також нагадав, що опозиція наполягає на особистому голосуванні кожного з депутатів. Також, за словами Яценюка, опозиція вважає, що спікер парламенту не має підписувати в антиконституційний спосіб "мовний закон", а президент не повинен його навіть розглядати.

Крім того, за словами Яценюка, опозиція виступає за врахування у ратифікації угоди про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД положень, що стосуються ЗВТ з Євросоюзом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: Верховна Рада проводить позачергове | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]