Пт, 2024-04-19, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Вибух у Бургасі було здійснено дистанційно, - стверджує свідок
Інші останні Новини світу
Дружина одного з ізраїльських туристів, які загинули під час теракту в болгарському Бургасі, стверджує, що за кілька хвилин до вибуху терорист сперечався з її чоловіком через місце для сумки в багажному відділенні. Про нові подробиці стало відомо зі слів однієї з потерпілих, повідомляє NEWSru.co.il з посиланням на сайт "Мако".

За словами Галіт Колангі, яка перебуває на лікуванні в опіковому відділенні лікарні Тель а-Шомер, після того як ізраїльські туристи сіли в автобус, до її чоловіка підійшов незнайомий чоловік, витягнув кілька валіз з багажного відділення, а потім поставив туди свою сумку. Ізраїльтяни, які стояли поруч з автобусом, зажадали, щоб чоловік забрав свою сумку, але той вступив з ними в суперечку. Серед ізраїльтян, які виявили пильність, був і чоловік Галіт, Іцхак Колангі.

Поки чоловіки сперечалися, пролунав вибух. Галіт вважає, що спільник терориста, який спостерігав за подіями з боку, дистанційно привів у дію вибуховий пристрій.

Цю версію перевіряють слідчі органи.

Нагадаємо, теракт в аеропорту Бургаса стався 18 липня. В результаті вибуху в автобусі з ізраїльськими туристами загинули п'ятеро ізраїльтян, болгарський водій і сам смертник. Більш як 30 людей отримали поранення.

Раніше поліція Болгарії поширила відеозапис, на якому зафіксований головний підозрюваний у скоєнні вибуху в автобусі з ізраїльськими туристами у місті Бургас.

На кадрах видно, як людина в синій футболці, шортах, темних окулярах і з рюкзаком спокійно стоїть у залі для очікувань за годину до вибуху. Через деякий час цю ж людину було помічено на парковці, де на ізраїльських туристів чекав автобус.

22 липня болгарська поліція затримала двох підозрюваних в причетності до вибуху в аеропорту Бургаса. За планом організаторів теракту, затримані мали страхувати смертника, який підірвав туристичний автобус. Один з них повинен був замінити його у випадку невдачі першої спроби вчинити вибух, завданням іншого було вбити перших двох, якщо вони почнуть коливатися або їх заарештують, перш ніж відбудеться вибух.

Зазначимо, що раніше повідомлялося про те, що загиблий терорист приїхав до Болгарії з Румунії, подорожував у супроводі жінки, яку вважають його спільницею, і досить непогано говорив російською.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: вибух у Бургасі, свідок, дистанційно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]