Сб, 2024-04-20, 04:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
Відкликали свої голоси за "язик" 11 депутатів
Інші останні Політичні новини
Одинадцять депутатів Верховної Ради відкликали свої голоси за "мовний" законопроект, який було скандально проголосовано у вівторок.

Так, на сайті Верховної Ради під таблицею з результатами поіменного голосування за цей законопроект з'явилися відповідні позначення.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

З фракції Народної Партії свої голоси відкликали Катерина Ващук, Сергій Терещук, Микола Шершун, Василь Черній і Василь Шпак.

Двоє депутатів з Партії регіонів також відкликали свої голоси. Такі заяви написали Орест Муц, Петро Писарчук, Василь Чуднов та Юрій Полунєєв. Так замість голосу "за", вони просять вважати, що вони не голосували.

З фракції "Наша Україна" єдиною, що проголосувала, була картка Ігоря Палиці, який також відкликав свій голос та просить вважати, що він "не голосував", повідомляє "Українська правда".

Микола Томенко, який також заявив, що не голосував за цей законопроект, відкликав голос.

Тимчасом є один "регіонал" Анатолій Коржев та двоє представників групи "Реформи заради майбутнього" Юрій Крук і Микола Трайдук, які написали заяви і попросили зарахувати їхні голоси.

Отож свої голоси відкликали 11 осіб і додали 2. Навіть ці заяви не змінюють долі закону, оскільки для підтримки потрібно 226 голосів, а у вівторок за закон проголосували 248 карток.

Опозиція заздалегідь знала про ухвалення закону про мови в цілому, повідомив комуніст

Опозиція заздалегідь знала про голосування мовного законопроекту і нічого не зробила, аби протистояти цьому, заявляє народний депутат від Комуністичної партії України Євген Царьков.

За його словами, тепер опозиціонери повинні не виводити людей на мітинги, а скласти мандати за прикладом екс-"нунсівця" Віктора Матчука, який заявив 3 липня про те, що складає з себе депутатські повноваження. "Їм потрібно скласти свої 150 мандатів, як це зробив Матчук", - сказав Царьков в ефірі "5 каналу" в середу.

Комуніст стверджує, що в парламенті всі противники закону про мови знали, що цей законопроект буде прийматися в цілому. "У кулуарах вам будь-які депутати підтвердять - вони всі знали, що буде цей закон прийматися. І Литвин знав, і Соболєв знав, вони всі це знали, і якщо б хотіли протистояти, протистояли б", - зазначає Царьков.

Семеро людей можуть підтвердити, що Литвин під крапельницею обіцяв не підписувати закон про мову

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин обіцяв не підписувати закон "Про засади державної мовної політики" в присутності семи осіб.

Про це повідомив депутат від "НУ-НС", лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу ТВі.

"Що він сказав буквально: я не підпишу цей закон за жодних умов. І ці слова, після того як ми вийшли Арсеній Яценюк оприлюднив на мітингу", - розповів політик.

Депутат розповів, що на зустрічі з Литвином були присутні Андрій Кожем`якін, Арсеній Яценюк, Гриценко, Микола Мартиненко, Андрій Шевченко, Руслан Князевич і Микола Томенко.

"Сім чоловік це чули, вони можуть це підтвердити", - заявив Гриценко, при цьому не спростовуючи припущення, що така велика делегація мала на меті психологічний тиск на спікера.

"Ця людина може зараз або зупинити порушення закону, або може стати співучасником порушення закону", - уточнив депутат.

Гриценко також розповів: "Ми прийшли, він справді лежав під крапельницями. У себе в кабінеті в Верховній Раді. Потім він нас прийняв. Було видно, що він хворий. Було видно, що відмова від спікерства - це для нього душевний удар".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: 11 депутатів, голоси за язик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]