Пт, 2024-04-19, 13:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Відставку Литвина Верховна Рада не прийняла
Інші останні Політичні новини
Верховна Рада відмовилася задовольняти заяву Володимира Литвина про відставку з посади спікера. За це рішення проголосували 266 депутатів, повідомляє "Українська правда".

Перед голосуванням перший віце-спікер Адам Мартинюк зачитав постанову, внесену головами фракцій Партії регіонів, Компартії, Народної партії та групи "Реформи заради майбутнього", згідно з якою парламент відмовляється задовольняти заяву Литвина.

Один з пунктів постанови сказано: "Підтвердити повноваження Литвина і висловити йому вотум довіри".

Як повідомлялося, Верховна Рада Україна на засіданні 3 липня ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", що значно розширює сферу застосування російської мови.

Закон було ухвалено в першій редакції, без врахування понад 2 тисяч поправок, внесених після ухвалення документа в першому читанні. Парламентська опозиція заявила, що "мовний" закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

Голова Верховної Ради Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку.

Як відомо, спікер Володимир Литвин заявив, що не підпише "мовного" закону, скандально схваленого більшістю за його відсутності.

Литвин також подав заяву про відставку, однак депутати відмовилися вносити до порядку денного розгляд цього питання.

Сам Литвин заявив, що "порядок і процедура обрання голови Верховної Ради є питаннями внутрішньої організації роботи парламенту, які не можуть піддаватися конституційному нормоконтролю".

Варто також нагадати, що парламент замінив процедуру таємного голосування бюлетенями відкритим поіменним голосуванням під час відкликання і призначення голови парламенту.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: верховна рада, відставку Литвина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]