Пт, 2024-03-29, 01:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Викликати хотів Януковича і говорив про шахрайство прокурорів Луценко
Інші останні Політичні новини
Печерський районний суд міста Києва розпочав розгляд справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У залі присутні сам підсудний та його захист у повному складі, а також прокурори.

Під час судового засідання Юрій Луценко зауважив, що за статтею 277 Кримінально-процесуального кодексу в разі зміни обвинувачення суд має роз'яснити підсудному, що той буде захищатися за новим обвинуваченням, і надати три дні на підготовку, передають УНН.

Колишній екс-міністр внутрішніх справ попросив суд виконати цю статтю.

Суддя запитав Юрія Луценка, чи визнає він себе винним. На що екс-міністр внутрішніх справ відповів, що не визнає. На запитання, чи готовий він надати свідчення у справі, Юрій Луценко відповів: "Я готовий відповісти на всі ваші запитання".

Після цього головуюча у справі суддя Печерського райсуду Києва Ганна Медушевська повідомила, що до суду надійшла телеграма від Валентина Давиденка, в якій повідомляється, що він "не вважає себе потерпілим і просить його не турбувати".

Екс-глава МВС, інші підсудні у цій справі категорично відмовилися надавати свідчення у рамках нового обвинувачення, перекваліфікованого прокуратурою, і просять суд викликати Давиденка для того, щоб той надав пояснення в суді і виклав свою позицію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Луценко та його захист вважають, що немає доказів того, що Давиденко ознайомлений з новим обвинуваченням на адресу Луценка і належним чином поінформований про судові засідання.

Суд відмовив викликати потерпілого Давиденка. Тоді Юрій Луценко попросив викликати до суду "потерпілого Віктора Януковича".

"Прошу викликати потерпілого Януковича, через якого проти мене порушено дві справи", - сказав він.

На це прокурори заявили, що дана особа потерпілою у справі не визнавалася, пише "Українська правда".

Луценко також заявив про відвід прокурорам. Після цього суддя пішла у нарадчу кімнату розглядати клопотання про відвід державного обвинувачення.

Прокурори не погодилися із заявленим відведенням, а також заявили, що немає підстав для виклику президента до суду. Загалом під час обговорення цього клопотання в залі засідання панувала жартівлива атмосфера: депутати та інші присутні в залі сміялися і адресували прокурорам не дуже приємні слова.

Трохи пізніше суд відмовився відкликати представників державного обвинувачення, а також викликати в суд в якості свідка президента Віктора Януковича.

Суд над Луценком продовжиться 27 липня

Суддя Анна Медушевська долучила до матеріалів справи раніше винесений відносно Юрія Луценко вирок і оголосила перерву в засіданні на прохання екс-міністра до 27 липня.

Головуюча суддя Медушевська аргументувала відмову викликати Януковича в суд, про що просив Луценко, тим, що дане прохання виходить за рамки обвинувачення, яке розглядається судом.

Після цього Луценко висловив здивування тим, що відбувається в суді і попросив суддю уточнити, на якій стадії процесу перебуває розгляд справи.

"Ваша честь, на якій стадії ми перебуваємо? Це судове слідство? Доповнення? Що відбувається?", - зазначив екс-міністр.

На цю репліку суддя заявила, що суд перейшов до стадії доповнень до матеріалів справи. Зокрема, прокурори попросили суд долучити до матеріалів раніше винесений щодо Луценка вирок Печерського райсуду Києва і ухвалу Апеляційного суду, який залишив цей вирок у силі.

Екс-глава МВС і його захист був проти даного долучення, але суд підтримав позицію держобвинувачення.

"Я вважаю, що ми є свідками плану Генпрокуратури - підготували фальсифікації ... Шахрайство цієї прокурорської компашки зрозуміле", - сказав Луценко, після чого попросив суд надати йому і його захисту три дні для підготовки до стадії доповнень.

Він нагадав, що аналогічне прохання прокурорів суд вже задовольняв.

Суддя частково задовольнила це клопотання Луценка, надавши екс-міністру та його захисту для надання нових доказів у справі час до 27 липня.

Нагадаємо, на минулому судовому засіданні, яке відбулося 20 липня 2012 року, прокуратура оголосила постанову про перекваліфікацію обвинувачення із ст.364 КК на службову недбалість (ч.1 ст.367 КК).

Коментуючи такі дії прокуратури, Луценко сказав: "Зміною звинувачення прокуратура намагається замаскувати свій власний злочин - фальсифікацію цієї справи".

Прокурори пояснили необхідність зміни обвинувачення тим, що у процесі судового слідства було встановлено, що Луценко не мав злого умислу порушити права потерпілого Давиденка, оскільки не знав, що його заступник Коляда закрив оперативне провадження. Як міністр внутрішніх справ, Луценко мав перевірити це, але не зробив цього, і, на думку прокуратури, це й є проявом службової недбалості.

Досі Луценку закидали звинувачення за ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка. Один з епізодів справи екс-міністра було виокремлено в самостійну справу 21 січня 2012 року, який зараз розглядається у Печерському районному суді міста Києва.

Адвокати екс-міністра наголосили, що після перекваліфікації справа має бути закрита через закінчення строків давності за цією статтею.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: шахрайство прокурорів, Луценко, Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]