Пт, 2024-04-26, 15:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Все майно міськради заарештовано, - заявляє влада Ужгорода
Інші останні Новини з регіонів України
Державна виконавча служба Головного управління юстиції в Закарпатській області заарештувала майно Ужгородської міськради. Про це розповів мер Ужгорода Віктор Погорєлов на позачерговому засіданні виконавчого комітету міськради, звинувативши управління Державної виконавчої служби в перешкоджання роботі міськради напередодні виборів Верховної Ради.

"Дії Виконавчої служби щодо необґрунтованого накладення арешту на майно міської територіальної громади є неадекватними і здійснені, на моє переконання, навмисне, щоб перешкодити діяльності міської влади, щоб інфраструктура міста напередодні виборів не працювала в звичайному режимі", - вважає мер.

За його словами, в даний момент міськрада не може здійснювати ніяких дій з майном. У свою чергу секретар міськради Віктор Щадей повідомив, що арешт мали накласти на майно вартістю 425 тисяч гривень.

"Арешт наклали на все майно територіальної громади, а це і садки, і школи... Фактично заблоковано роботу комунальних підприємств, припинена виплата зарплат. Це дискредитація міської влади. Арешт мали накласти на суму 425 тисяч гривень. Але Виконавча служба наклала арешт на все майно, а це - на суму більше мільярда гривень", - розповів він, передають "Українські новини".

За словами Щадея, приватна фірма виграла в судовому процесі у міської влади, у зв'язку з чим остання повинна була виплатити фірмі 425 тисяч гривень. А оскільки міська влада не виконала рішення суду, Виконавча служба наклала арешт на її майно.

Начальник управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Закарпатській області Наталія Панова повідомила, що 18 травня 2012 року було винесено постанову про арешт у межах суми стягнення, а 27 червня Господарський суд Закарпатської області підтвердив законність цієї постанови.

Виконавча служба заперечує блокування роботи міськради Ужгорода

Державна виконавча служба Головного управління юстиції в Закарпатській області звинувачує міську владу Ужгорода в поширенні неправдивої інформації про блокування роботи останніх шляхом арешту всього майна. Про це повідомила начальник управління Виконавчої служби в області Панова.

"Ми виконували рішення Господарського суду про стягнення з боржника (міська влада) 425 тисяч гривень. Ми наклали арешт на майно боржника в межах суми стягнення, тобто саме на 425 тисяч гривень", - зазначила вона.

За словами Панової, міська влада ухиляється від рішення суду, а також поширює неправдиву інформацію про те, що Виконавча служба заблокувала рахунки і наклала арешт на все майно, через що не виплачуються зарплати, заблоковано роботу комунальних підприємств.

"Сьогодні на засіданні виконкому сказали те, що не відповідало дійсності. Вони кажуть те, що не можуть підтвердити. За даними КП "БТІ Ужгород", єдиним майном міськради є адмінбудівля на Поштовій, 3. БТІ дає неправдиві довідки. Адже Погорєлов ще на прес-конференції сказав, що вони продають хімчистку. Як вони її продають, якщо її нібито немає?" - додала вона. Панова наголосила, що ніхто не вживав заходів, які б унеможливлювали життєдіяльність міста.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1106 | Додав: adminA | Теги: влада Ужгорода, майно міськради заарештовано | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]