Пт, 2024-04-26, 01:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Вже третій голодуючий в лікарні. Протистояння до влади зростає
Інші останні Політичні новини
Вже трьох голодуючих на захист української мови під Українським домом забрала швидка.

Про це ввечері у п'ятницю, 13 липня, повідомляє прес-служба громадської ініціативи "Український дім".

Активісти офіційно звертаються до українців із закликом "до усіх, кому небайдужа доля української мови приїхати у Київ під Український дім і долучитися до акції протесту".

"Сьогодні збіг термін ультиматуму владі. Ігноруючи його, Віктор Янукович публічно продемонстрував, що не виконує функції президента і не є гарантом Конституції", - заявили в прес-службі.

"Ми вважаємо, що мовний законопроект "Про засади мовної політики" є ширмою, за якою ховаються провали влади в соціальній та економічній сфері, корупція, свавілля міліції та репресії медіа", - зазначають голодувальники.

"Ми переконані, що в Україні відбулася узурпація влади. І закликаємо усіх свідомих громадян негайно приїхати до Києва, щоб разом унеможливити подальші протиправні дії влади", - підсумували активісти.

Станом на вечір п’ятниці, 13 липня, під "Українським домом" уже голодує 11 осіб.

"Трьох осіб забрала швидка. Середній вік учасників - 20-30 років. Своє голодування вони розпочали 7 липня, після згортання акції протесту опозиційними партіями", - уточнили учасники акції.

Як повідомлялось, 13 липня, двох голодувальниць з-під Українського дому забрала "швидка" до Київської обласної лікарні, але після того, як вони відмовилися спілкуватися з представниками правоохоронних органів, лікарі відмовилися надавати їм допомогу. До однієї з них до батьків додому приходила міліція.

Крім того, міліція намагається тиснути на учасників "мовного" протесту вже через їхніх батьків.

Нагадаємо, що 10 липня активісти, які голодують, виступили з вимогами до 12.00 13 липня відхилити Верховною Радою ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Зазначимо, після скандального голосування Верховною Радою за закон "Про засади державної мовної політики" біля Українського дому почався протест.

Кілька народних депутатів оголосили голодування, яке завершилося 6 липня ввечері. Політичні сили припинили акцію протесту, однак акцію продовжила молодь. Станом на 10 липня біля Українського дому перебували 12 голодувальників на знак протесту проти закона про мовну політику.

У Львівській області прокуратура порушила дві кримінальні справи за фактами блокування доріг

У Львівській області порушено дві кримінальні справи за фактами блокування доріг, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Жовківського району скасовані незаконні постанови міліції про відмову в порушенні кримінальних справ за блокування транспортних комунікацій.

Отже, порушено кримінальну справу за фактом блокування руху на автодорозі Львів - Рава-Руська за ч 1 ст 279 Кримінального кодексу Україні.

У прес-службі повідомили, що наприкінці травня близько 20 осіб безперервно рухалися по пішохідному переходу, заважаючи проїзду вантажного транспорту.

Аналогічну кримінальну справу прокурором Жовківського району порушено за фактом блокування під'їзної дороги до Львівської міської полігону побутових відходів ЛКП "Збиранка".

18 квітня автомобілі, які здійснюють забір твердих побутових відходів у Львові не змогли доїхати до міського сміттєзвалища, що призвело до порушення нормальної роботи транспорту.

Азаров переконаний, що мовний закон надасть громадянам можливість жити комфортно

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що ухвалений Верховною Радою на початку липня закон, який розширює можливості використання російської мови в Україні, надасть громадянам можливість жити комфортно.

Про це він заявив в ході спілкування з користувачами на сторінці в Facebook, коментуючи зауваження одного з користувачів про те, що в багатьох економічно розвинутих країнах є норма про регіональні мови, а в Українi цьому закону надається багато значення.

"Ви абсолютно правильно викладаєте суть проблеми. На жаль, у нашій країні є політики, для яких неважлива суть справи, а важливий привід для чергового піару, для можливості загострити обстановку, привернути до себе увагу, і тим самим заробити кілька додаткових балів для більш успішного, як їм здається, проведення виборів", - зазначив Азаров.

Він висловив думку, що суть проблеми полягає лише в тому, щоб дати всім жителям України можливість жити комфортно.

"Так, як їм хочеться, і не обмежувати їх право читати книги, дивитися фільми на тій мові, яка для них є природною мовою спілкування. Я сподіваюся, що з часом все більше і більше людей в Україні будуть приєднуватися до тієї точки зору, що на першому місці повинні бути права людей, і все законодавство має виходити з цієї аксіоми", - зазначив глава уряду.

Як повідомлялося, 3 липня Верховна Рада ухвалила закон Ківалова-Колесніченкa № 9073 "Про основи державної мовної політики ", що призвело до хвилі протестів по всій Україні.

Ухвалений закон, який вступить в силу в разі підписання Президентом, дозволяє використовувати російську мову в офіційному діловодстві в регіонах, щонайменше 10% жителів яких розмовляють цією мовою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: третій голодуючий в лікарні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]