Пт, 2024-04-26, 01:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:24
Запізнення Путіна екс-міністр закордонних справ України назвав дипломатичним ляпасом
Інші останні Політичні новини
Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає дипломатичним хамством запізнення президента Росії Володимира Путіна на засідання українсько-російської міждержавної комісії в Ялті.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

Замість того, щоб поспішати на зустріч, зробили зупинку, щоб випити чарку з байкерами... На мою думку, це – дипломатичний ляпас або дипломатичне хамство. Це ненормальний прояв відносин", - заявив Огризко.

За його словами, запізнення чиновників і політиків трапляються, але з поважних причин, зокрема, він навів як приклад, коли президент Франції Франсуа Олланд спізнився на зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель через сильну грозу та влучення блискавки в літак.

У свою чергу присутній на прес-конференції екс-міністр економіки Віктор Суслов додав, що запізнення президента Росії можна розцінювати як те, що Путін не бачив серйозних питань для обговорення на комісії і вирішив, що не варто поспішати.

Як повідомлялося, за графіком Путін мав прибути до України близько 13.00 у четвер, а прибув майже о 16.00.

Водночас прес-служба Адміністрації президента не уточнила, на скільки саме затримали початок засідання комісії в Лівадії та чому запізнився Путін.

"Час початку засідання Українсько-Російської міждержавної комісії було відтерміновано у зв’язку з перенесенням прильоту російської делегації на чолі з президентом Російської Федерації. Захід розпочався одразу після того, як на місце його проведення прибули представники російської сторони", - сказано у відповіді прес-служби АП.

Огризко вважає, що зустріч Януковича і Путіна політичних результатів не принесла

Зустріч українського та російського президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна і робота міждержавної комісії не дала жодних практичних результатів для України, вважає екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Політичних результатів практично, на мою думку, ця зустріч не мала, не рахуючи підписання якоїсь стратегічної декларації, в якій написані банальні слова і яка готувалася років 15", - сказав він на прес-конференції в Києві.

За словами Огризка, загальні положення декларації не мають нічого спільного зі стратегічним партнерством, оскільки мова йде про стратегічну конкуренцію між двома країнами.

Він також зазначив, що нульовий результат також в переговорах по розмежуванню Азовського моря і Керченської протоки.

"По Керченській протоці результат нульовий. Є лише заява про те, що колись її поділять", - підкреслив Огризко.

Говорячи про пропозицію створення спільної корпорації, яка буде керувати Керченською протокою, він зазначив, що на таке жодним чином погоджуватися не можна. За словами екс-міністра, згідно з міжнародним правом, Україні належить вся територія Керченської затоки.

"Нам же хочуть нав'язати думку, що ми підтверджуємо, що належить нам, а за це ми відкриваємо абсолютно безкоштовний прохід через канал і ще ми погоджуємося на те, що разом з Росією будемо разом ним управляти, тобто ми разом з сусідом управляємо своєю кухнею. Це принципи, які абсолютно невигідні Україні. Це те, що нав'язується ззовні і жодним чином не схоже на стратегічні стосунки", - підкреслив Огризко.

За його словами, єдиний позитив - те, що після довгої перерви зібралася міждержавна комісія.

Росіяни нових ідей не привезли, були нечемні і наполегливі, розповів свої враження міністр надзвичайних ситуацій

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога відзначає, що члени російської делегації на зустрічі у Ялті поводилися невиховано й застосували "тактику примусу".

"Вчора був на комісії з росіянами. Враження похмурі. Багато невихованості, від цього гостинних українців трясло", - написав він у своєму Facebook.

"Президент Путін перебрав допустимі ліміти запізнення. Поїхав до байкерів і їхніх бойових подруг, цим показав пріоритети. Вийшло навпаки, ніж у давній пісні: "пєрвим дєлом дєвушкі, а самальоти патом". Діла не відповідають словам", - зазначив Балога.

"Нечемно втручатися, коли говорить господар зустрічі. Очевидно, пан Путін не знає це правило. Коментував виступ президента Януковича. Мабуть, думав, що це доречно і розумно. З цим згодні були далеко не всі. Дехто з гостей також, це було видно", - додав він.

За словами голови МНС, "взагалі, нових ідей росіяни не привезли".

"Пропозиції обезжирені. Мислення залишилося те саме: "Ми дотуємо Україну на мільярди доларів знижкою на газ". "Україна має вигідну ціну на російський газ". Може, це говорилося для Ніжнєго Тагіла чи Вятки? Києву слухати таке вже не цікаво. Кремль, міняй диск", - написав Балога.

"Про Митний союз і ЄЕП. Тут росіяни застосували свою тактику прінуждєнія. Так ніби це треба не їм, а нам. Знайшли прекрасний приклад – Білорусь. Явно не розуміють, що українцям це не орієнтир. Мабуть, далі думають, що Україна спить і бачить себе в неоСССР. Щось там у них в підходах явно застопорилося", - додав він.

На думку Балоги, "так справи не робляться".

"Сусіди, які один одного поважають, в усьому ведуть себе поважно. Українська сторона показала, що вважає Росію партнером. Що показала Росія? Мені особисто нічого нового", - зазначив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: ляпасом, екс-міністр закордонних справ Украї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]