Пт, 2024-04-26, 01:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:25
Завоювати Європу "якісними та дешевими овочами" зібрався Азаров
Інші останні Економічні новини
Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяє стабільні ціни на овочі для українців, а в перспективі планує завоювати європейський ринок. Про це глава уряду повідомив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, 25 липня.

"Впевнено можна сказати, що протягом усього року, аж до нового врожаю, ціни на овочі залишаться стабільними", - сказав Азаров.

Прем'єр вважає, що Україна в перспективі може вийти на виробництво 30 млн тонн овочів проти зібраних в 2011 році майже 10 млн тонн.

"У перспективі Україна повинна вийти на виробництво 30-40 млн тонн овочів. Це буде найбільш якісна і найдешевша в Європі продукція. Так що ми цілком свідомо ставимо перед собою завдання поступово освоїти європейський ринок", - підкреслив прем'єр.

Азаров зазначив, що з метою розвитку овочівництва уряд доручив Міністерству аграрної політики і продовольства розробити комплекс невідкладних заходів з відновлення системи зрошувального землеробства і програму модернізації овочівництва та інфраструктури зберігання.

Раніше Азаров заявив, що у найближчі роки Кабінет міністрів має намір забезпечити Україну овочами та фруктами українського виробництва за помірною ціною. За його словами, для цього урядом введено "стимулювання створення сучасних овоче- та фруктосховищ і тепличних господарств через системи часткової компенсації витрачених на (їхнє) спорудження коштів".

Варто нагадати, що у квітні через різке падіння попиту в Росії на українські тепличні овочі вітчизняні виробники почали за кордоном продавати їх дешевше, аніж власному населенню.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: Азаров, завоювати Європу якісними, дешевими овочами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]