Ср, 2024-04-24, 19:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
Знищили єдину в Україні колонію кудлатих пеліканів на Донеччині
Інші останні Новини з регіонів України

На Донеччині в заповіднику за ніч знищили єдину в Україні колонію кудлатих пеліканів. Браконьєри розтрощили гнізда рідкісних для цих широт птахів. Після цього всі дорослі птахи з насиджених місць полетіли.

Керівництво ландшафтного парку "Меотида" переконане, що розорені гнізда рідкісних пеліканів - це помста рибалок. Коли на цій косі Азова почали оселятися "червонокнижні" птахи, території надали статус заповідника і заборонили рибалити. Місцеві рибалки сприйняли це у штики.

"Прикрість у тому, що ми ніяк не впливаємо на вилов риби, ми не можемо його заборонити або дозволити. Ми тільки контролюємо", - каже директор парку Геннадій Молодан.

У селищній раді Сєдова кримінальної драми у руйнуванні гнізд не вбачають. І сумніваються, що це справа людських рук. "На території "Меотиди" дуже багато очерету, де прекрасно себе почувають лисиці, єнотовидні собаки. Я думаю, що слід треба шукати тут", - вважає депутат Сєдовської селищної ради Роман Герасимчук.

Тим часом природоохоронна прокуратура Маріуполя шукає таки людський слід і залучила до розслідування справи крім міліції та прикордонників ще й Службу безпеки України. Збитків державі завдано на десятки тисяч гривень. Але у заповіднику вважають, що все це ніщо у порівняні з тим, що пелікани можуть залишити Азов назавжди.

Зауважимо, що останніми днями це не єдина прикра подія на Азовському морі. На початку липня на Азовському узбережжі через підвищення температури повітря й морської води стався масовий викид бичків. За словами тих, хто днями відпочивав на узбережжі, "берег був усіяний тоннами дохлої риби", й люди були вимушені виїжджати з пансіонатів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Україні, кудлатих пеліканів, Донеччині знищили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]