Сб, 2024-04-20, 06:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:35
Зупинити сирійську "криваву бійню" закликав генсек ООН
Інші останні Новини світу

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що світ повинен зробити все можливе, щоб зупинити "криваву бійню" в Сирії.

За словами генсека ООН, як передає ВВС, ​​світ повинен відповісти на грубі порушення міжнародного гуманітарного права так само, як це було зроблено в Лівії і Кот-д'Івуарі.

В минулому році Організація Об'єднаних Націй схвалила втручання для захисту цивільних осіб у цих країнах.

У Сирії з березня 2011 року триває протистояння влади й опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах над мирним населенням. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.

З квітня в країні, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН.

Проте сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові збройні інциденти і жертви.

Так, у травні в сирійському місті Хула було вбито більш як сто осіб, з-поміж них багато дітей. Дамаск заявив, що непричетний до вбивств.

На початку червня повідомлялося про атаку урядових військ на селище Аль-Кубейр у провінції Хама, яка привела до загибелі понад 80 людей.

9 липня Наглядова рада з прав людини в Сирії повідомила, що більш як 17 тисяч людей загинули в Сирії з березня минулого року, коли почалися сутички опозиції з урядовими військами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 975 | Додав: nowyny | Теги: Сирія, ООН, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]