Чт, 2024-03-28, 16:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Звільнити українських політв'язнів знову закликали США
Інші останні Політичні новини
США закликають звільнити колишніх членів українського уряду, які перебувають у місцях позбавлення волі на сумнівних підставах.

Про це йдеться в офіційному комюніке представника США при ОБСЄ Ієна Келлі, повідомляє Радіо Свобода.

"Політично вмотивоване переслідування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших колишніх українських високопосадовців викликає сумніви у відданості влади України засадам демократії та верховенства закону", – йдеться в комюніке.

"Ми наполегливо закликаємо уряд України дотримуватися своїх зобов’язань перед ОБСЄ та звільнити пана Луценка, пані Тимошенко й інших екс-членів українського уряду, які наразі перебувають у місцях позбавлення волі на сумнівних підставах", – додав Келлі.

"Вони не повинні бути обмежені в участі у веденні державних справ. Це особливо важливо напередодні майбутніх парламентських виборів в Україні та головування України в ОБСЄ у 2013 році", – зазначив представник США при ОБСЄ.

Він нагадав, що, згідно з постановою ЄСПЛ від 3 липня, арешт і затримання Луценка вважаються необґрунтованими та такими, що порушують європейські конвенції з прав людини.

Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив сподівання, що політичне керівництво України якомога швидше вирішить питання щодо ув'язнених екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з метою продовження співпраці з Альянсом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: США, звільнити українських політв'язнів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]