Пт, 2024-04-26, 23:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:01
Готова подати перший звіт про вибори в Раду 29 жовтня місія спостерігачів від Європарламенту
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Голова місії, депутат Європарламенту Павло Коваль заявив, що перші висновки спостерігачів Європарламенту буде оприлюднено в понеділок, 29 жовтня, передає УНІАН.

Він зазначив, що очолювана ним місія є найбільшою місією Європарламенту зі спостереження за виборами.

"Україна досягла такого рівня політичної культури, що саме голосування під час парламентських виборів 28 жовтня не повинно бути проблемою. Особливо важливим буде перебіг виборчої кампанії.", - Сказав Коваль.

Він повідомив, що планує зустрітися з лідерами всіх політичних сил, які беруть участь у парламентських виборах в Україні.

"Те, що проходить кампанія, очевидно, відбувається в тіні того факту, що двоє лідерів опозиції перебувають у в'язниці Сьогодні ключовою справою в спостереженні за виборами не є тільки технічний хід процесу голосування, насамперед потрібно стежити за передвиборчим періодом - тобто за ситуацією в ЗМІ . Я буду звертати увагу на всі сигнали щодо свободи ЗМІ, також у розумінні випуску програм опозиції. Це дуже важливо ", - заявив польський євродепутат.

Коваль також додав, що обіцяє особливо стежити, щоб представники Європарламенту були політично нейтральними й не висловлювали своїх політичних симпатій перед виборами. Політик зазначив, що подбає про те, щоб місія ЄП поїхала в Україну в передвиборчий період, а не лише за два дні до голосування.

Як повідомлялося, консерватор Павел Коваль став главою наглядової місії від Європарламенту на виборах в Україні, обійшовши представників народної партії.

Представники Європарламенту спостерігатимуть за ходом виборів у Львові, Донецьку та Дніпропетровську. Зокрема, Європарламент направить в Україну 15 спостерігачів, заступника глави місії були обрані Мікаель Галер від Європейських народників, Ребекка Хармс від партії зелених і Хуан Фернандо Лопез Агілар від соціалістів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1045 | Додав: adminA | Теги: вибори, Європарламенту, спостерігачів, Звіт, 29 жовтня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]