Вт, 2024-03-19, 08:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:23
РФ порушує правила СОТ і закриває ринки для конкурентів - ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу
Комісар Євросоюзу з торгівлі пригрозив поскаржитися на Росію у СОТ через безліч обмежувальних практик і вважає, що, вступивши до СОТ, Москва зобов'язана грати за правилами. В якості прикладів, Карел Де Гюхт виділив заборону Росії на ввезення живих тварин з Європи та плани обкласти митом імпортні автомобілі, передає Forbes.

"Ці заходи посилають неправильний сигнал", - вважає він.

"Членство у СОТ означає, що країна є суб'єктом механізму врегулювання суперечок цієї організації. Росія повинна розуміти, що Європа сприймає цей механізм дуже серйозно і що ми не посоромимося наполягти на дотриманні наших прав, якщо вони будуть порушені", - заявив він на європейсько-російському семінарі в Гельсінкі.

Де Гюхт вважає, що Росія порушує правила СОТ, залишаючи свої ринки закритими для конкурентів.

"У цих та інших заходів є спільна риса: вони впливають на продукцію там, де має відбутися значне відкриття ринків у відповідності з російськими зобов'язаннями щодо СОТ", - підкреслив він.

Нагадаємо, Росія 22 серпня формально стала членом СОТ. Це сталося після 19 років складних переговорів.

Аби стати членом організації, Росія погодилась знизити мита на імпорт товарів, в тому числі на такі, як продукти і автомобілі, а також пом'якшила обмеження для зарубіжних компаній, які виходять на фінансовий і телекомунікаційний ринки країни.

Як повідомлялося раніше, членство Росії в СОТ відкриває її внутрішній ринок для імпорту, але й проти російських експортерів дискримінаційні заходи тепер неприпустимі, кажуть в Мінекономрозвитку РФ. За підрахунками Мінекономрозвитку РФ, їх щорічні втрати від обмежень сягали 2 млрд доларів.

Тепер російський виробник, який вважає, що його інтереси притискаються іншими членами СОТ, може захищатися через секретаріат СОТ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: ЄС, РФ порушує правила СОТ, конкурентів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]