Пт, 2024-04-19, 16:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
400 тисяч нелегальних мігрантів Євросоюз збирається депортувати - ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Євросоюз готується протягом кількох тижнів вислати з Європи сотні тисяч мігрантів, які отримали відмову в наданні статусу біженця. Про секретний план керівництва ЄС пише газета The Times з посиланням на наявні в її розпорядженні документи.

Брюссель погрожує відкликати свою допомогу, торговельні угоди та візові угоди, якщо такі країни, як Нігер і Еритрея, відмовляться приймати назад своїх економічних мігрантів, йдеться в статті. За даними видання, план також передбачає затримання у державах ЄС тисяч мігрантів для припинення спроб втечі заради того, щоб уникнути депортації.

За даними The Times, заходів можуть вжити як до громадян Нігеру і Еритреї, так і до біженців з Афганістану, Лівії та Сирії. Як очікується, будуть відхилені заяви про надання статусу біженця більш як 400 тисячам осіб, які прибули до ЄС у першій половині 2015 року, що створить гуманітарну і політичну проблему для лідерів ЄС.

Великобританія, яка не входить до Шенгенської зони, не братиме участі в депортації мігрантів, пише видання. У той же час глава МВС країни Тереза Мей підтримує ініціативу, сподіваючись, що такий крок уможливить позбутися напливу мігрантів у французьке місто Кале, звідки вони намагаються перебратися до Британії.

Згідно із планом, який, за даними The Times, реалізує Брюссель, агентство ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex надасть сприяння процесу депортації.

За даними агентства Frontex, протягом року на територію країн Євросоюзу прибуло вже понад 630 тисяч біженців з Близького Сходу і з Африки, через що в Брюсселі заговорили про повномасштабну міграційну кризу. У ЄС намагаються розв'язати проблему, але поки що безуспішно. Одночасно в керівництві Євросоюзу намагаються знайти позитивні моменти в ситуації та закликають до прояву милосердя стосовно біженців.

Напередодні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що європейці повинні пишатися тим, що біженці прагнуть до Європи, бо вона уявляється їм найкращим місцем для життя, ніж будь-яке інше. "Чому вони не прямують до Росії, Китаю, США або країн Перської затоки?" - звернувся Юнкер, слова якого наводить російський "Інтерфакс", до Європарламенту в Страсбурзі, виступаючи у вівторок з заключним словом після дебатів про підсумки саміту ЄС 23 вересня з питання біженців.

ЄС запускає операцію із захоплення перевізників нелегальних мігрантів

ЄС 7 жовтня запускає перший етап другої фази військово-морської операції ЄС у Середземному морі з протидії нелегальному перевезенню мігрантів. Про це повідомляє ВВС.

В рамках операції під назвою "Софія" персонал військово-морських суден ЄС зможе проникати на борт кораблів, яких підозрюватимуть у використанні для незаконного переміщення осіб, обшуковувати їх та захоплювати у відкритому морі відповідно до міжнародного права.

Водночас в Міжнародній організації з міграції зазначають, що операція ЄС в Середземномор'ї зазнає невдачі, якщо не відбуватиметься боротьби зі злочинними угрупованнями в Європі.

Як відомо, раніше операція мала назву Eunavfor Med, але її вирішили змінити на "Софію" – на честь дівчинки, яку народила врятована біженка на борту одного із рятувальних човнів біля узбережжя Лівії наприкінці серпня.

Нагадаємо, Рада ЄС узгодила перехід до силової фази військової операції у Середземному морі, спрямованої на боротьбу з контрабандистами та перевізниками нелегальних мігрантів.

На даний момент в операції беруть участь вісім кораблів.

Як повідомлялося, Велика Британія відправила третій корабель для участі в операції Євросоюзу, щоб зупинити незаконне перевезення людей в Середземному морі.

Уряд Німеччини ухвалив рішення продовжити і розширити участь Бундесверу в операції Eunavfor Med.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз, 400 тисяч нелегальних мігрантів, депортація, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]