Сб, 2024-04-20, 10:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
40% доходів українці проїдають та майже не їздять відпочивати - дослідження
Інші останні Економічні новини

Керівниця відділу B2B (Business to business) міжнародної компанії з дослідження ринків GfK Ukraine Тетяна Ситник розповіла про тенденції на роздрібному ринку в Україні. Про це повідомляє Громадське радіо.

"В Україні близько 40% становлять витрати на харчові продукти. У 2015 році зросла частка грошей, які витрачаються на житлово-комунальні послуги через підвищення тарифів. А такі категорії, як відпочинок, на жаль, зменшились", — каже Ситник.

Вона також зазначила, що Україна потрапляє в зону країн з низькою купівельною спроможністю.

"Сюди належать також Молдова, Румунія, Болгарія, Косово, Македонія", - пояснила експерт.

В даному дослідженні ринків, за словами Ситник, йдеться більше про доходи, які споживач може витратити, зокрема в роздрібній торгівлі, задля задоволення власних потреб, та те, що в нього залишиться на послуги, відпочинок.

"До речі, Україна за цим показником також відстає — у нас найвищий відсоток витрачається саме на товари (понад 60%, тоді як в інших досліджуваних країнах цей показник сягає близько 30%). Що далі на захід та північ — то багатші там країни", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що українці відмовляються від дорогих планшетів і смартфонів.

Зазначимо, Україна посідає перше місце у списку найбідніших країн Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: дослідження, їжа, українці, 40% доходів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]