Пт, 2024-03-29, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:47
50 млн євро "Укрзалізниця" витратить на оновлені локомотиви. Квитки не дорожчатимуть
Інші останні Економічні новини

На оновлення і модернізацію рухомого складу "Укрзалізниці" передбачено як гроші європейських кредиторів, так і українські кошти, загалом більш як 150 млн євро. Про це 20 травня 2016 року повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає "Укрінформ".

"У фінплані "Укрзалізниці" це передбачено - закупівля потягів, модернізація локомотивів", - сказав Омелян, зауваживши, що це потрібно було зробити ще вчора, але, як він сподівається, процес почнеться цього року.

Зокрема, модернізація локомотивів здійснюватиметься у рамках німецького кредиту, наданого по лінії KfW (Німецький банк розвитку - ред.). На модернізацію тільки локомотивів у цьому і наступному році вже передбачено більше 50 млн. На закупівлю рухомого складу (вагонів) є 90 млн євро кредиту від Європейського банку розвитку. І близько 10 млрд грн "Укрзалізниця" витратить цього року на свої потреби, у тому числі й рухомий склад.

"Це досить вагомий внесок у відродження української економіки", - підкреслив міністр.

Ключове питання в цьому питанні, за його словами, в узгодженні п'ятирічних планів модернізації рухомого складу, після чого можна почати системну роботу. Голова Мінінфраструктури висловив сподівання, що одним із перших завдань Войцеха Бальчуна стане чітке прогнозування, які напрями потребують невідкладних капіталовкладень, після чого можна буде "спокійно спілкуватися зі стратегічними інвесторами щодо нового рухомого складу "Укрзалізниці", локомотивного господарства". Пріоритет тут - щоб вони налагоджували своє виробництво в Україні.

"Охочих багато: General Electric, Bombardier, Siemens, наш Крюківский завод, його потрібно в першу чергу підтримати, український виробник, продукція у нього хорошої якості", - перерахував Омелян.

Зараз, зазначив він, головне визначитися з тим, скільки закуповуватиметься вагонів на рік, щоб виробники могли все прорахувати.

Окрім того, ціна проїзду на залізничному транспорті в найближчій перспективі підвищуватися не буде, запевнив Омелян.

"На сьогодні підвищення тарифів для пасажирських перевезень немає. Всі ці заяви є дещо передчасними", - повідомив міністр, нагадавши, що ціни і так нещодавно було підвищено на 15%.

Утім, це може статися пізніше. Зараз потрібно завершити формування керівництва пасажирського напряму "Укрзалізниці", де, за словами міністра, зараз є вакансії, а "після цього, розробивши детальний графік поїздів, ми зможемо сказати чітко, що і коли відбуватиметься".

На запитання про скасування нічних поїздів він сказав, що не хоче втручатися в компетенцію Балчуна.

На цьому етапі робота йде над тим, щоб покращити сервіс, з чим є "велика проблема". Зокрема, Південно-Західна залізниця, сподівається Омелян, протягом місяця-двох повністю замінить постільну білизну. Впроваджується Wi-fi у потягах. Минулого року він з'явився в поїздах InterCity і в міністерстві розраховують, що до кінця року практика розшириться на всі потяги.

Нагадаємо, 16 травня "Укрзалізницю" очолив поляк Балчун.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: квитки, 50 млн євро, оновлені локомотиви, Укрзалізниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]