Ср, 2024-04-24, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
760-річчя святкує Львів
Інші останні Новини з регіонів України

У Львові сьогодні, 6 травня, розпочинаються святкові заходи з нагоди 760-річчя з дня заснування міста, які триватимуть до 9 травня.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, щоб побувати на заходах з нагоди святкування Дня міста, до Львова прибула велика кількість туристів з різних регіонів України та з-за кордону.

Сьогодні зранку у храмах міста тривають святкові богослужіння, львів’яни вшановують пам’ять св. Юрія, який вважається також покровителем Львова. У місті є три храми, присвячені святому Юрію: Архикафедральний собор св. Юра УГКЦ, Свято-Георгіївський кафедральний храм УПЦ, а також храм Великомученика Георгія Побідоносця УПЦ КП.

У програмі святкувань 6–9 травня - зокрема святкові концерти та виступи музичних колективів на вулицях міста, встановлення рекорду України зі зведення найбільшого будиночка з пряників, спортивні змагання та святкові ярмарки.

Довідка

Львів - національно-культурний та освітньо-науковий осередок країни, великий промисловий центр і транспортний вузол, вважається столицею Галичини та центром Західної України. За кількістю населення - сьоме місто країни (станом на 1 січня 2015 року у Львові проживало 729 429 осіб). Центр Львівської агломерації з населенням понад 1 млн осіб.

Львів заснований королем Данилом Романовичем в середині 13-го століття. Близько 1272 року місто стало столицею Галицько-Волинського князівства. В добу Середньовіччя Львів був важливим торговельним центром. За австрійського панування місто стає осередком українського та польського національно-визвольних рухів. Після розпаду Австро-Угорщини був столицею Західноукраїнської Народної Республіки. До Другої світової війни належав Польщі, за Пактом Молотова - Ріббентропа анексований Радянським Союзом. З 1991 року перебуває у складі незалежної України.

Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті налічується найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні. У 2009 році Львову надано звання Культурної столиці України. Місто періодично посідає чільні місця в рейтингах туристичної та інвестиційної привабливості.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: свято, Львів, 760-річчя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]