Сб, 2024-04-20, 17:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:47
Абромавічус - найбільші українські держкомпанії мають бути продані іноземним інвесторам
Інші останні Економічні новини

Найбільші державні компанії, що ввійшли до списку приватизації об'єктів держвласності, мають бути продані іноземним стратегічним інвесторам.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на бізнес-форумі в Києві, передає УНІАН.

"Повністю впевнений, що потрібно більшість підприємств, які не є стратегічними, віддати в приватні руки. Обов'язково найбільші з нестратегічних - стратегічним інвесторам з-за кордону, щоб створювали робочі місця і залучали інвестиції", - сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів дозволив залучати радників до процедури приватизації низки ключових об'єктів державної власності, включаючи Одеський припортовий завод, підприємство "Сумихімпром", а також держхолдинг "Центренерго".

Кабмін спільно з Фондом держмайна неодноразово виступали за залучення радників до приватизації найбільш важливих держактивів, оскільки тільки так можна уникнути корупції у тендерах.

При цьому в Кабміні погодилися з тим, що залучення радників подовжить процес приватизації і найімовірніше не дозволить досягти закладеної в держбюджеті на 2015 рік мети отримати близько 17 мільярдів гривень доходів від продажу держактивів.

Раніше Абромавічус заявляв, що велика приватизація в Україні почнеться не раніше 2016 року і чекати її початку в 2015 році "вкрай оптимістично".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: найбільші українські держкомпанії, Абромавічус, іноземні інвестори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]