Чт, 2024-03-28, 19:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:11
Артилерію калібром до 100 мм відвели по всій лінії розмежування. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Сьогоднішній день у зоні проведення Антитерористичної операції минув без порушень Мінських домовленостей, на всій лінії розмежування завершено відведення артилерії калібром менше ніж 100 мм.

Про це у п'ятницю, 30 жовтня, повідомляє прес-центр АТО на сторінці у Facebook.

"День у зоні проведення АТО минув без порушень Мінських домовленостей. (...) Сьогодні на всій лінії розмежування завершено відведення артилерії калібром менше ніж 100 мм", - йдеться у зведенні прес-центру.

Що стосується мста Сватового (Луганська область), то там представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та військові сапери продовжують усувати наслідки виниклої напередодні пожежі.

"Працюють пожежні танки. Вибухи, які чують місцеві жителі неподалік, - це результат роботи саперів, які виявляють боєприпаси, що не розірвалися, і знищують їх на полігоні неподалік", - наголошується в повідомленні.

Крім того, військовослужбовці надавали допомогу в транспортуванні та супроводі будівельних матеріалів для школи в м. Зайцевому. Відновні роботи розпочнуться завтра.

Раніше речник Генерального штабу Збройних сил Владислав Селезньов повідомив, що сьогодні о 9-й ранку почалося відведення озброєння калібром менше 100 мм в частині відводу артилерійських систем Д44 і Д48 від лінії розмежування.

Планується, що 2-4 листопада спостерігачі місії ОБСЄ проведуть верифікацію відводу артилерійських систем, а 5-8 листопада сили АТО здійснять відведення мінометів калібру менш як 120 мм у Донецькій області.

10-12 листопада запланована верифікація відводу мінометів спостерігачами ОБСЄ.

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група у Мінську домовилася про відведення озброєння калібром менше 100 мм. Під документом стоять підписи спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, представника України Леоніда Кучми та спецпредставника Росії Азамата Кульмухаметова, але відсутні підписи ватажків окремих районів Донбасу. Очікувалося, що завершення підписання відбудеться до 1 жовтня.

30 вересня ватажки окупантів із угруповань "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко і Олександр Плотницький також поставили свої підписи під угодою. Президент України Петро Порошенко 2 жовтня, після зустрічі лідерів країн "нормандського формату" в Парижі заявив, що українська сторона з 3 жовтня почне відведення техніки і озброєння калібру до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

16 жовтня прес-центр АТО заявив, що українські військові завершили відведення мінометів калібру менш ніж 100 мм у секторі "А "зони АТО на Донбасі, тобто в Луганській області.

18 жовтня почалося відведення гармат калібру до 100 мм і мінометів калібру до 120 мм в Донецькій області.

22 жовтня сили АТО завершили відведення танків на всіх напрямках від лінії розмежування на Донбасі.

27 жовтня Петро Порошенко зазначив, що починається відведення артилерії калібром до 100 мм.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що відведення озброєння на Донбасі відбувається таким чином, щоб у разі відновлення бойових дій українські військові могли швидко відреагувати.

Раніше повідомлялося, що бойовики відкривали вогонь по українських позиціях з гранатометів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Зайцеве в Донецькій області.

Крім того, за минулу добу в зоні АТО внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій загинув один військовослужбовець. Терористи, які контролюють зруйнований Донецький аеропорт, відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районі селищ Опитне і Піски.

Як заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, на Донбасі немає стабільного режиму припинення вогню і реального доступу місії ОБСЄ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО): "Незважаючи на певні кроки, ми маємо дуже складну ситуацію".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: всій лінії розмежування, артилерія калібром до 100 мм, відвід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]